Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Pa kolko dana to traje?Ja sam bio danas.Bilo jako puno ljudi.
Svaki dan je za posebno podrucije,u cetvrtak je za Juzni banat.

Ja idem vec 7 godina u rumuniji isto kod dekalba zove se FARM PROGRESS ali predavanja su vrh a i atmosfera tamo vrhunska,jako mi se dopada kako su se organizovali svaki dan bude pod satorom tamo 1000ljudi i traje do 12h u ponoc uvek kad sam dosao dosao sam oko 2h ujuturu i prespavao sam kuci u temisvar i onda sutradan dosao kuci.

Kuruzi su dobri zato što su zalivani, a inovativni centar isto kao i prošle godine...

Sto se tice kukuruza proverio danas ovaj moj jos je u mlecnoj fazi, ja razmslio pre nego sto sam krenuo na njivi da ako ce biti vlaga 22% skidam sve necu cekati kad otisao na njivi on jos uvek u mlecnoj fazi razbio sam ga u zube.:haha:

Svaki dan je za posebno podrucije,u cetvrtak je za Juzni banat.

Ja idem vec 7 godina u rumuniji isto kod dekalba zove se FARM PROGRESS ali predavanja su vrh a i atmosfera tamo vrhunska,jako mi se dopada kako su se organizovali svaki dan bude pod satorom tamo 1000ljudi i traje do 12h u ponoc uvek kad sam dosao dosao sam oko 2h ujuturu i prespavao sam kuci u temisvar i onda sutradan dosao kuci.
bem ti sta je gazda,ima kucu i u Temisvaru? :ppozdrav:

Gorane ako dele kacket kao promotivni materijal uzmi jedan za mene :osmeh:,zimus se ustekali na prezentaciji.

Dobri ste bili :haha:.Niste se dali .Meni se cinilo da za dobar rod treba dobar hibrid i dobar vestak a kisa nije bitno :osmeh:.Ja sam te pitao odakle ste.

Sad nemogu da se se setim ko si ti, pitalo me par njih odakle smo... Trebao si se predstaviti, da se upoznamo. I da odlični smo bili, jel na tim prezentacijama smo uvek mi proizvođači krivi kad nam nerodi,te nismo dobro posejali, te nismo oprskali, te ovo te ono a oni cenu nihovog semena, đubriva pa na kraju i hemije samo povećavaju i nikad nisi krivi, a i taj što je pričao za dubinu setve, svaka mu čast na godinama a na prikazanom znanju nemogu da mu skinem kapu...

Taj potez gde je almex je jako,jako, kvalitetno zemljiste ali... Ja imam 5031 kilometar istocno od "ogleda" ne izgleda ni blizu njihovog.Drugar ima 500m severno od ogleda 4717 isto, ni blizu.

Sad nemogu da se se setim ko si ti, pitalo me par njih odakle smo... Trebao si se predstaviti, da se upoznamo. I da odlični smo bili, jel na tim prezentacijama smo uvek mi proizvođači krivi kad nam nerodi,te nismo dobro posejali, te nismo oprskali, te ovo te ono a oni cenu nihovog semena, đubriva pa na kraju i hemije samo povećavaju i nikad nisi krivi, a i taj što je pričao za dubinu setve, svaka mu čast na godinama a na prikazanom znanju nemogu da mu skinem kapu...
Слажем се,увек некако пребаце воденицу на произвођача.А и онај из ПССС деда слаб је са знањем,уместо да га користи он рекламира сејачицу код алмекса да се купи јер ето без ње нема доброг склопа.

I šta ste mogli da saznate od prevaranata, kada vam u ovakvoj suši podmeću navodnjavanje kukuruze, dočekuju vas nasmejani sa nekim reklamnim materijalom u nadi da će vas zajebati i iduće proleće i uvaliti seme iz ko zna koje godine za neke lepe novce?

Da, a pored mene je bio još jedan moje visine i malo lakši... Parafrazirao je Staljina u onoj pagodi gde su nas učili kako se seje.

- - - - - - - - - -

Rekli su, ali je bilo tu lokalaca koji su rekli da su videli da su zalivani... A i sa onako malo padavina da budu takvi kukuruzi nije moguće...

Bio sam i ja, zalivani su 100 %

Ja sam išao da im kontriram i da ih oštetim za hranu i piće, ali nažalost i hrana nije bila kao na predhodnim danima polja...

Nazad
Vrh