Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Norma od 12 l je nista odnosno gubljenje vremena
Objašnjenje.Čovek ima parcelu (zakup) koja je nekada bila u tabli koja ima sistem za navodnjavanje .Parcela se nalazi pri kraju table a Ćorić je radio navodnjavanje njegovih useva i da bi isterao mašinu do kraja mora da pređe preko ove parcele.Pitao je vlasnika dali sme da tera rendžer mašinu preko njive i da zaliva .U toku jutra izađe na kraj a
uveče se vraća.Koliko sam čuo ako idu sa većom normom mašina se zaglavi .U suštini je rađeno dva puta sa 24 litre .

Pa dobro kad ste već toliko skinuli jel zna neko neku cenu?

Послато са Smartphone6.1 уз помоћ Тапатока

Meni ovih dana stižu poruke o potražnji kukuruza sa GEA berze. Vidim da je skočila cena sa 16din na 16.50din bez pdv rod 2017din.:off_topic:

Pre nekoliko dana smo skinuli DKC ogled.

Opis parcele: 1/3 teska zemlja i tu je bio najveci deo prinosa, 1/3 na sredini breg i tu je bilo jako puno jalovih stabljika i onih sa jako sitnim klipovima a normalnih klipova nije bilo, i 1/3 nesto izmedju gde je bilo dosta manje jalovih a klipovi su bili ono "nit smrdi nit mirise".

Predusev: psenica

Agrotehnika: gruber na 10 cm posle skidanja psenice, podrivanje krajem avgusta, i u oktobru zaorano 200 kg MAP-a po KJ. U prolece jedan prohod sa germinatorom pa je baceno 150 kg Uree i uradjeno je sa teskom drljacom i setva 11. aprila. Nicanje je bilo dugotrajno zbog onog zahladjenja i bilo je vise od 2 nedelje.

Hemija: 1/2 doze Skauta ( kopija Callista ) u 3-4 lista i 1/2 doze Skauta + puna doza neke kopije Tarota u 6-7 listova.

Ospartan kada je bio u 9-10 listova.

Raspored padavina posle nicanja:

APRIL: 2 litre u zadnjim danima
MAJ: 77 litara iz 9 puta, najvise 17 litara odjednom
JUN: 27 litara iz 6 puta, najvise 12 litara odjednom
JUL: 45 litara 4 i 5 litara pocetkom meseca i 36 litara 24. u mesecu
AVGUST: 2 litre pocetkom meseca

REZULTATI:

5z7nc.jpg

Ocekivao sam da ce pobediti 5276 jer je najbolje izgledao cele godine ali je izgubio od POBEDNIKA zbog losijeg sklopa od 3000 biljaka.

Hibrid 5276 iz dobrog dela ogleda:

Samo da napomenem da ogled nije tretiran nisacim specijalno nego je radjen kao i svaka druga parcela sa kukuruzom.

Poslednja izmena:
Kod mene (tojest mog koperanta) nije bilo ni jednog jalovog na 5276 i opet nema ni 7000kg po ha preciznije 3500kg po kj jusa, setva na 20,9cm i mogu reći da je taj sklop i ostvaren pošto je stvarno lepo nikao i lepo napredovao, jednako.Kako je opisan ovaj iz ogleda i jalovih i nikakvih on ispade ekstra za ovu godinu ali no.

Danas ovrsen debakl 5031 sejan 28.04 na 2,5kj 95 meteri zrna sa vlagom 16,2 ja prezadovoljan kako nije dobio kise u 7 i 8 mjesecu svega 30 litara i to od tri puta a ubedljivo najgore je izgledao samo da napomenem da je hektolitar bio 79,40 veci nego mi psenica

Juče ovršen dkc 4717 vlaga pre 5 dana bila 15,7% posle vršidbe nisam ni merio.
Predusev soja,u jesen 100 kg/kj. MAP-a,u proleće 180 kg/kj. uree.
Setva ...mislim 28. marta na 18 cm.
Zaštita Laudis 1l/kj. bez zaštite od sirka.Jedno špartanje.
15y6o7n.jpg

2hn2bg7.jpg

33k85zd.jpg

11kxmbd.jpg

Inače u ataru je skinuto oko 80% kukuruza.
Dogodine iJopet dekalb,aj zdravo.

Nazad
Vrh