Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Danas na vise parcela merena vlaga dkc 5007 od 10.7 do 14% vlage. Prekosutra krecemo.

Nada poslednja umire.

Jutros sam uzeo uzorke sa tri parcele koje su u delu atara gde je suncukret davao preko 2 t/kj.Biće dobro ako kukuruz dostigne takav prinos.

DKC 4717,vlaga 17,7 %,sklop oko 70 000 biljaka ,jalovih 20-tak %

DKC 4717 vlaga 17 ,3 % sklop 63000 jalovih 5-10 %

free photo hosting

DKC 5031 vlaga 18,7 sklop oko 72000 jalovih 15-20 %

free image hosting

Danas smo merili vlage, 3623 11,5%, 4590 12,5%, sutra vršemo. Imamo još nekih 5 kj suncokreta kom je vlaga 14 do 15, tako da će on ostati a kuruz krećemo...

Setve su 29 i 30.03.

Ovdje kod nas su najbolji kukuruzi sijati poslije Durdevdana...ove ranije je vecinom nesto zablokiralo ...dal lose vrijeme,trava il prskanje....i takav je usao u susan period,al nigdje nisam vidio da je u onakvom stanju ko u Mome

Kod mene je vecinom obilazila (uvijek sam pisao kad je padala ,bez umanjivanja kolicine ) dok je bliza okolina Prnjavora daleko vise pokisla i par puta zahvacena ledom...Dosta ima i do zemljista...rodak mi prvi put u svojoj 50 godini posijo kukuruz i potrefio pjeskovitu njivu...jalov potpuno...na 8 duluma dal ce bit kos...razocaro mi se rodo potpuno u poljoprivredu

Komšija ovršio jednu parcelu DKC 5222.Prinos 2800 kg/kj sa vlagom od 20%.Raširio ga je kući na beton kako bi ga prosušio.Morao je da ga skine pošto je parcela pored puta i počeli su da ga kradu.

Pored suše , na nekim parcelama sam imao problem i sa oštećenjima od herbicida i to drastičnih. Nešto sam zaključio , najverovatnije se rastajem sa Dekalbom . Em što je najosjetljiviji na sušu i visoke temperature , em što je izrazito osjetljiv na neke herbicide u stresnim uslovima. Ja sam sebi dokazao , koštalo me mnogo , a ako to kod drugih nije slučaj , više me ne zanima.

Bas sam se iznenadio kako su dobri kukuruzi,jer vidim da ovde na forumu vecina nisu zadovoljni sa njihovim hibridima.

Nazad
Vrh