Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

A ja uzeo 5031 jer ga na forumu najvise nahvalili a sada ispao najgori, e bem ti forumske savjetnike:sjasi: .

Jos uvek do sad je bio neproveren u praksi u takvoj godini kao sto je ova! Hvaljen je bio od promotera a odlican prosle godine! Svi koji su ga imali prosle godine mogli su reci da je odlican hibrid!
A ti ne zasluzujes da dobijes vise ni jedan odgovor ni o cemu od strane kolega sa foruma kad se tako ponasas!:ppozdrav:

DKC 4943

201708xix.jpg
[/IMG]

201708pvp.jpg
[/IMG]

201708gkg.jpg
[/IMG]

201708pgp.jpg
[/IMG]

Ne mogu ga nazvati debaklom kod mene će ostati u setvenoj strukturi.

Prolazio sam pored parcele gde mi je ogled ,koji ne liči ni na šta.Iz traktora su mi se dva hibrida učinila da imaju neku boju i klipčiće.To su DKC 4943 i pionir No 1.

Pogledaj na temi Soja 2017 post #1764 kako mi izgleda apolo preko puta ovog kukuruza. Kao da je rasla u Sahari.

Preskupo, ja sam ga isto sejao najvise i to bas na ritskoj zemlji gde je slabo ili uopste nije ni bilo kise....tuga i jad, mada mislim da bi slicno prosao i neki drugi hibrid

Drug i ja posejalo 9ha 5007,na suncokretistu. Oranje bilo kada su mrazevi popustili u feb jer je to drzavna zemlja licitacija bila 28dec. Dali 100kg 3x16 i 100kg uree po kj. Seme smo nasli na "crnoj berzi" 11000din dzak od 80000 zrna. I kada ovrsem javljam prinos. Izgleda da je dobio dve tri kise u tom delu atara ne izgleda lose.

Nada poslednja umire.

Tako mi i treba kad sam izdao NS.

Ovo što sam danas saznao nije trebalo da saznam, nikako, srce će me opizditi...

U blizini mog kukavnog 5031 ima jedna njiva koja se zeleni pa ubija.

Išao sam danas da pospremim oko međa, pošto sam tu njivu kupio zimus i sretnem jednog čoveka, traktor zaustavio ispred te zelene njive.

Stanem i ja, javim mu se, on srpski ne zna, a ni ja mađarski, ali kao komšije se sporazumemo osmehom i duvanom.

Klipovi nisu nešto veliki, naprotiv, koliko moja podlanica uglavnom i manji, ali su puni ko oko, a biljka zelena, jedra, nigde žute fleke, a ne lista. Nemam aparat da slikam ybg.

Nekako se sporazumesmo da mene interesuje koja je "fojta".

Nacrta on meni prstom na blatobranu.

Dopušio sam cigaretu, ugasio, opušak stavio u džep i rukovao se sa komšijom. Si ja, visla, uzdravlju.

NS 4051. Sejan krajem aprila, odnosno u petak pre vašara u selu, a vašar je zadnje nedelje u mesecu.

Sad sam išao na sajt da vidim šta je to i kakav hibrid.

E neš više Bradonjo pa da ćeš oca iz groba dići, ne ja ti jemac, no u se i u svoje kljuse...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh