Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ala ste pesimisti. Pasce kisa jedna ubosce presek fao grupe i roka setve. Kome se to zalomi mislice kako taj hibrid je Bogom dan (i kako on zna da proizvede kukuruze), a u stvari samo sticaj okolnosti.

Pa nisi vise dete da ti objasnjavam, znas i sam da na suvo ide jako kilavo. :haha:
vazelin-850x566.jpg

Ozbiljno pitam za kukuruz,jel to toliko bitno da bude kiše u vreme oprašivanja...ja mislim da nije...:ppozdrav:

Oko 65 % Pioneer a preostalih 35 % DKC i KWS po pola. Sve zavisi koji hibrid je u kakvoj zemlji. Svi koji su u laganoj zemlji su podgoreli a koji su u ritu drze se. Ali definitivno je DKC u najlosijem stanju ( mada su oni i sejani namerno u laganu zemlju da vidimo sta mogu novi hibridi ) pa sledi KWS i Pioneer se drzi najbolje.

Imam DKC ogled gde su umesana i dva Pioneera i jedan KWS. Zemlja je takva da je jedan kraj ritska crnica a na sredini je breg sa laksom zemljom a drugi kraj nesto izmedju. Ta parcela ce pokazati koja semenska kuca sta moze i zna u ovakvoj godini. Do puta je ritska crnica i tu se svi drze jos uvek prilicno dobro. Mrzelo me da idem do sredine da proverim kakvo je stanje tamo na laksoj zemlji ali cu morati ovih dana. Ako te interesuje navrati jednog dana da pogledamo zajedno.

Koji je velik kukuruz on je zatvorio zemlju i ne moze da je isusuje taj ce i izraditi nesto :) A dkc 4717 i 5031hd ako nisu posejani na 19 cm nema nista ni od prinosa !!!

Koji je velik kukuruz on je zatvorio zemlju i ne moze da je isusuje taj ce i izraditi nesto :) A dkc 4717 i 5031hd ako nisu posejani na 19 cm nema nista ni od prinosa !!!

Kolega knjigu u sake pa procitaj koliko se isusuje zemlja na suncu i koliko izvlaci kukuruz vlage iz zemlje da bi rastao , to isusivanje zemlje od sunca mu dodje maciji kasalj koliko kukuruz treba vagona vode(ispari) da bi proizveo vagon kukuruza, inace biljka sa najvecom potrosnjom vode , kod magli moze kroz lijevak (lisce) da spusta kondenzovanu vodu pa ga to nekad spasava.

Poznate 2012 godine je bilo kukuruza u njivama koje su sijane 3 biljke na metar tako da ovo na 19cm kod susa ne vazi , odnosno taj kukuruz ce se prije osusiti od onog sijanog rjedje.

Nazad
Vrh