Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Netreba vijati rekorde već stabilnost, ali no, zajebana godina skroz, sad više nije bitno koliko će roditi već da li će roda uopšte biti, ovo što se zametlo pitanje da li će uopšte imati snage i da nalije.

To bar jedan Turinac treba da zna da ima snage da nalije nešto bar kod vas(niži teren)...:ppozdrav:

Jos neki dan je Cici pisao o stanju 2012 i sad i kaze da je onaj 2012 uspeo da se regenerise.

- - - - - - - - - -

Nadjeno je.
Na ovoj cicijevoj slici ne mogu da ustanovim da li je taj kukuruz vec vrsio oplodnju ili nije, cak ne znam ni koji je hibrid!
Ja ti jasno pricam o mom slucaju iz te 2012 godine!
Ta 2 Dkc hibrida su se kolko tolko oprasili kroz ono vreme i stvatali neki klip kome je mozda doprinela ona kisa ali to je ukupno bilo na 6 kj od ukupno 30. Drugo, samo su se ta 2 hibrida bolje oplodili dok ostali nisu uspeli pi tom vremenu i djabe im je kisa bila! Ako mozes da razumes, nadam se da mozes jer bi trebalo jer to ti stuka!

Ne razumem ja tebe da imas vise godina u ovom poslu nego ja zivota, zivis samo od zemlje i radis lepu kolicinu zemlje a posejes samo jednu semensku kucu.

Peet odgovorio sam mu već ja šta je tu zapravo dao rod...(nije svugde takav bio kukuruz na toj njivi)...:ppozdrav:

I kod mene ista je situacija sa Dkc-om samo sto do sada nije uopste podgoreo nigde jos je zelen ceo, ali ja sam ga kasnije posejao posle uskrsa 4-5 dana jer me sejalica zezala pa nisam mogao ranije da posejem.Ali nizak je jako od 1.5m do 1.8m.
Nesto je Kimi spomenuo da ce biti mozda uslova za kise za Vojvodinu petak na subotu.

Ne razumem ja tebe da imas vise godina u ovom poslu nego ja zivota, zivis samo od zemlje i radis lepu kolicinu zemlje a posejes samo jednu semensku kucu.
I to sam objasnio ali opet ne slusas. Sta si drugo hteo da posejem kad su pukli sa 300- 1100 kg te 2012 a ovaj Dkc je dao do 4500 kg/kj
Tad sam imao posejano jos: Pionir, mislim v 7?, F 38, K 67 As 72, As 54, Heliko , vise se ne secam tacno a mrsko mi da idem da pigledam!
Eto zato sam posejao ove godine sve Dkc.
Inace i prosle i predprosle i skoro uvek dam sansu nekom drugom hibridu na 1-2 kj
Isproban je Gasti Rajfajsen. Ulix, P 0216 itd! Uvek pukli pored Dkc ali nije se desila ovakva susa i ovakva god!
Eto zato samo jedna semenska kuca!

Nazad
Vrh