Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svako ima svoju teoriju! Mozda sam i ja mislio da ima neke istine u toj prici da se nekako savije i bori protiv sunca, medjutim uverio sam se ove godine da to, ne da ne pije vodu, vec u narednih 7 vrucih dana ce izgubiti svaku bitku i svirace k...u!Ok ako se osušio - onda tu nema šta da se priča.
Mene interesuje nešto uopšteno u vezi kukuruza koji su jako uvrnuti, da li se tim uvrtanjem on bori protiv prekomernog odavanja vlage iz samog sebe ili prosto pati za vodom više od drugih hibrida jer mu je slabiji koren i sl.? Odnosno koji će bolje na kraju proći ako se suša nastavi, ovaj koji se uvrtao ili onaj koji nije (pod uslovom da se ne osuše baš skroz)?
Evo i konkretno: ja ove godine imam Dekalb 5031 i on je jako uvrnut čak i u 19-20 h, dok recimo isto moj ZP 606 u to vreme nije uvrnut (u podne nisam išao gledam da se ne bih ja uvrnuo ).
Pa stvarno ne znam da li ima smisla da opet objasnjavam da ta kisa od 27 Jula 2012 mom kukuruzu koji je tada zavrsio mnogo ranije svoje je bila kasna za bilo sta! Kad, kad se ponavljate o tih 100 l kise koja je cinila soji dosta toga i mozda Majskoj setvi kukuruza, a vise nikako nije mogla da doprinosi skroz osusenom mom kukuruzu!Nisi doziveo zadnjih 6-7 godina, zato sto ste 2012 dobili dooobru kisu.
Da si bio npr u Sremu razumeo bi sve nas ostale koji smo potrazili hibride sa 1-2-3 % vecom vlagom, ali stabilnim prinosom.
Nadjeno je.Pored sela imamo deo gde je lagana zemlja i tu su kukuruzi GOTOVI. Inace ovaj moj kukuruz je u tom delu daleko najbolji. Setva 13 ili 14 april neki najnoviji KWS.
Kao sto se vidi korova nema a ne moze nijedna pukotina da se nadje.
Ista parcela 2012 godine slikan nedelju dana kasnije 8 jula. Te godine je kukuruz bio za metar vislji i onih 100 litara je palo 16 dana posle ove fotografije. Ova parcela je 2.5 KJ i tada je dala 4500 kg na celoj parceli, ali ove godine nece sigurno, verovatno nece biti nista.