Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Biće valjda i kod tebe i kod mene nešto...ja sam rešio da neću više da se nerviram zbog suše...ako saberemo prošlu extra godinu sa ovom lošom dobijamo neki solidan prosek i nek ide sve u...:ppozdrav:

Ovaj kukuruz je pojam za moje kukuruze! Ne bi ja kukao i pljunuo po Dkc da je i kod mene takav! Ovde ce biti kukuruza za skidanje!

Imam i ja takve parcele za koje je ova pojam.

Sa ovim sam hteo samo da dokazem da jako zavisi od sastava zemlje gde je koji hibrid posejan. Skloni smo da okrivimo neku semensku kucu a mozda bi u toj istoj parceli pukao i hibrid druge semenske kuce. No vaga ce da kaze na kraju sve.

Ove godine imam Pioneer, KWS i DKC hibride posejane. Na losijoj zemlji ( nije losa zemlja nego ne podnosi ovakve suse ) od svake od ove tri semenske kuce imam parcele gde verovatno nece biti nikakvog prinosa ili jaaaako slabog.

Godinama unazad sejemo na odredjenim parcelama pola pioneer pola dkc hibride, sebi pravimo ogled, cisto da bi znali kako se koji ponasa i da li ima i koliko razlike u prinosu. Ove imamo takodje. Ali evo primer iz susne 2012. god. kukuruz je bio visine oko 40cm kada je dobio poslednju kisu, tu je posejan dkc 5276 i pioneer, dal AquaMax p216 ili 412, ne mogu tacno da se setim, ali znam da su podjednako podbacili, prinos bio oko 2,5t/k.j.
Te godine su neke navrsili kantu poludisperzije po k.j. sve je zavisilo od hibrida, i terena, zemljista.

cicimoric@Baš tako i kod mene ima i drugih semenskih kuća na istoj parceli sa Dekalbom i gube svi na toj parceli,samo kod njega eto dolazi najviše do izražaja nedostatak vlage...:ppozdrav:

Godinama unazad sejemo na odredjenim parcelama pola pioneer pola dkc hibride, sebi pravimo ogled, cisto da bi znali kako se koji ponasa i da li ima i koliko razlike u prinosu. Ove imamo takodje. Ali evo primer iz susne 2012. god. kukuruz je bio visine oko 40cm kada je dobio poslednju kisu, tu je posejan dkc 5276 i pioneer, dal AquaMax p216 ili 412, ne mogu tacno da se setim, ali znam da su podjednako podbacili, prinos bio oko 2,5t/k.j.
Te godine su neke navrsili kantu poludisperzije po k.j. sve je zavisilo od hibrida, i terena, zemljista.
Jesi li ti siguran u to da si imao posejane Aqua max hibride te 2012? Gresim li ja ili ti, ili ono, aj da napisem i ja nesto!

Neke lose arende, definitivno DKC za naredni period :ppozdrav: ovde je sudbina zapecacena, mnoge semenske kuce megu da mu pire :)))
Setva 02.04. djubriva jedva malo :haha:
5031
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

3623
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

5632 za mene no1
slike.php
[/URL][/IMG]

Za padavine si u pravu, mozda neku litru vise al nista specijalno, recimo kad je Uljma imala potop i nas je zakacio taj oblak sa 10-ak litara. Mislim da ce i kod jarih useva kao i kod ozimih ove godine presuditi rana setva i po mogucstvu rani hibrid...3623 je zavrsi komplet sa oplodnjom i kunina-svila pocela da se susi, sad bi trebala neka voda da mu dodje :haha:

Peet,da te utesim. Kod mene je 70%parcela u katastrofalnom stanju,sejao sam 4 Dkc hibridi,5031 mi je najgori,nije se oprasio a sav izgoreo,zatim sledi 4717 koji zametnuo neke klipcice,ali i od njega nema nista. 4590 i 4795 izgledaju mnogo bolje,svaki je napravio klip i neka kisa u skorije vreme moze da pomogne da taj klip bude i malo veci. A za 5031 i 4717 jedini spas je tarup.

Ne znam sta ti to znaci! Valjda znas da sam bez dlake na jeziku i da ne bi se udvostrucio da se izjasnim i drugacije ako bih imao razlog!
Dragan je na 15 km, mozda i manje vazdusnom linijom od mene i znam za svaku kisu koja je pala kod njega dok kod tog clana je bilo mnogo vise kisa!
Ovaj slucaj nije mi jasan i zato sam rekao da me ubio slikama dok kod tog clana je druga situacija. Nek napise ako zeli koliko je lit.imao u Junu!

Onda si napao čoveka kao da ti je stavio prst u oko bez nekog preteranog razloga.Suša nije svuda ista koliko se da primetiti a i videti.

Malopre sam obilazio DKC hibride i daleko od toga da su dobri ali kako su izgledali i kako su se susili u proslom tropskom talasu sad sam zadovoljan sa njima. Imam ranije FAO grupe i posejao sam ih izmedju 4 i 13 aprila i formirali su klipove i poceli su da nalivaju zrna. Zrna polako rastu i dobijaju zutu boju i cak ako i ne bude kise ima jos u stabljikama toliko vlage da ce biti nekog prinosa. Po mojoj proceni ce dati 2 - 3.5 tone po KJ u zavisnosti od parcele. Ne kazem da valja taj prinos ali je mnogo bolje od Pioneera u susednom selu gde na 30-35 KJ nece biti verovatno nikakvog prinosa. Opet cu da ponovim da po meni ne zavisi toliko od semenske kuce koliko od parcele.

Primetio sam jednu interesantnu stvar otkad su formirali klipove listovi se vise ne suse iako imamo vruce vetar od juce. U proslom tropskom talasu za 2-3 dana feniranja osusilo se 2-5 listova zavisi kako gde.

Koje mesto je u pitanju,pitam zbog sastava zemljišta.
Kod nas ispod puta prema Uljmi kukuruzi polako pevaju uspavanku. U nedelju sam bio u tvom ataru i u našem ali deo prema vama situacija je jjoš solidna.

Nazad
Vrh