Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ok, onda je ideja da onaj ko moze za kes, da se izjasni o kolicini i hibridu. Uzmemo ponudu od nekoliko trgovaca, gde uzimamo u obzir klijavost, energiju klijanja, cena, godina proizvodnje semena. Mislim da bi mi kao grupa bili zanimljivi trgovcima.
Ja sa još jednim mojim drugarom svake godine kupujemo preko 100sj Dkc (80000 zrna) za keš, pa evo ja se pridružujem vama znači ako postignemo dobru cenu za mene računaj 100sj

Meni se 4717 nije nešto pokazao posebno ove godine. 5863 bio odličan a 5726 standardan.

A sto se tice nas udaljenijih,jel postoji mogucnost da ucestvujemo pa da nam kasnije posaljete brzom postom seme(naravno uz nasu doplatu za postarinu)?

A za druge semenske kuće?,ja bih naručio ali kws i pionircice.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ja sam jedan deo hibrida već ugovorio sa prijateljima ali mi iskrslo 2 ha pa bih za to uzeo . Izvinjavam se za off topic ali što da se ograničava samo na kukuruz, za sve ovo što meni pada na pamet a ti si bojceticu pisao treba logistika i skladišta ali što da nam trgovci uzimaju pare.

Frenk ja sam saglasan sa tobom, medjutim i ovo ako uradimo bice dovoljno za prvu godinu. Da radimo soju, suncokret, hemiju, onda smo kao trgovci. Za tako nesto nije dovoljno da se ja angazujem po sat vremena dnevno, vec bi trebalo osnovati DOO i zaposliti 2-3 coveka.

Za sva semena mozete poslati pp sa imenom, kolicinom, semenskom kucom i svim pojedinostima. Do 15.1.2017. koliko skupimo kolicine, sa time trazimo ponudu od velikih trgovaca gde ocekujem da mozemo proci solidno, uzimajuci u obziz da skinemo 2-5% neke uobicajne cene, na DKC ostaje oko 500-1000din po dzaku, sto nije malo ispada da tretman nikosulfuronom izadje gratis na primer. A ako je nekome lakse onda preko facebook.com/bojcetic mozete se javiti.

Nisam siguran na koga mislis? Ponudu cu traziti od najvecih trgovaca Meteor Komerc, Farm Komerc, Savacoop, MatAgro.

Na to sam i mislio kad sam rekao da treba logistika i skladišta, inače 6101 se pokazao kao solidan hibrid kod mene dao je manje nego kws i p0725 iz grupe 600. Ali mi ova sezona nije reper jer su svi hibridi bili dobri sa solidnom agrotehnikom. Sad ako može neko da kaže kakav je bio 2015?

Zaboravio sam Sanac :ppozdrav:

@frenk
Ideja je zamisljena ovako. Trazimo ponudu sa cenama, kada dobijemo cene, onda sama distribucija bi isla isto preko firme koju odaberemo. Sanac je radio prevoz za gratis prosle godine. Naravno necemo traziti da za 1 kesu od 25.000 zrna idu u Dimitrovgrad, gledamo da i njima troskovi prevoza budu mali i da kolicina bude sto veca. Sve se dogovori, samo da je kolicina sto veca.

Nazad
Vrh