Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ma nemoram u procentima, 4 kj ove, a naredne je plan između 10 i 12, videću kako se uklapam sa semenom da mi neostaje mnogo.
Ali ipak ću najviše sejati 4795, koji je kod mene ove godine razvalio sa prinosom, pisao sam već da se neponavljam,a vlaga takođe bila ispod 14%, samo je vršen 7, 8 dan posle 3623.

Inače kukuruza sejem 40-kj koje jutro gore dole, a 4795 sigurno 20 sledeće godine, ostalih 10-ak ili 4717 ili 5031, i to je.moj izbor DKC-a za sledeću godinu...

Radoslave, mene i znas lično, a i ja imam stanovište gledanja kao @peet. Kod mene dosta ljudi seje i pionner i cussade, i ja sam sve probavao, međutim rezultati govore i time da dkc daje veće prinose, doduše nemoraju uvek biti veći, ali manju vlagu od sve ijedne konkurencije imaju. Ja više volim da skinem u septembru 6 t/kj ispod 14 % vlage , nego 8 t/kj sa 17% ili 18% vlage.

Mislim da smo ovde prvenstveno da razmenimo iskustva, a na svojim njivama može svako da radi šta hoće...
Lukavo od tebe kuma-kume,bolje 5940 kg naplativo nego 6750kg??

Samo sam te čekao da se javiš kuma-kume... Znaš ti kolike sam ja prinose imao ove godine...

A i bolje prodati 5940 po 17 ili 18 početkom septembra, neko 6750 po 14 ili 15 krajem oktobra....:off_topic:

Samo sam te čekao da se javiš kuma-kume... Znaš ti kolike sam ja prinose imao ove godine...

A i bolje prodati 5940 po 17 ili 18 početkom septembra, neko 6750 po 14 ili 15 krajem oktobra....:off_topic:
Mislim da je najgore ovo sto sam ja imao na kraju,sa 6 kj odbitak 12500 kg za susenje i od fenomenalnog kukuruza ispao malo iznad proseka...

Ti si uhvatio nekakvu cenu i tu si bio u prednosti ove godine sa izborom hibrida,sto ne mora biti naredne godine.Kod mene su ljudi sa domacim hibridima imali vise od 7t( fao 400)po kj plativog kukuruza ,sto je meni dovoljno da vidim da taj DKC nije nista posebno sem te vlage a momenat skidanja i njegova prodaja je svake godine posebna prica.
P.S.kod nas se sve vise ljudi vraca na klip sto je i meni za cilj narednih godina.

Poslednja izmena:
Ti si uhvatio nekakvu cenu i tu si bio u prednosti ove godine sa izborom hibrida,sto ne mora biti naredne godine.Kod mene su ljudi sa domacim hibridima imali vise od 7t( fao 400)po kj plativog kukuruza ,sto je meni dovoljno da vidim da taj DKC nije nista posebno sem te vlage a momenat skidanja i njegova prodaja je svake godine posebna prica.
P.S.kod nas se sve vise ljudi vraca na klip sto je i meni za cilj narednih godina.
Metar kubni ćutke 750 dingosa ,bar kod nas,i to je nešto.

Reći ću još i samo ovo, svako zna svoju zemlju... Kod mene u ataru u proseku su se nabolje pokazali DKc hibridi, što nemaora da znači da negde drugde nisu bolji neki drugi...

Tako da nek svako bira spram svog afiniteta hibride, a kod mene lično i sledeće godine idu samo Dkc hibridi...

A kako znati da je novo seme da i ono nije predeklarisano sve što danas kupimo kupujemo na poverenje odnosno verujemo šta piše na džaku deklaraciji i to je to kupim novi hibrid tek izašao od neke semenske kuće pola ga ne nikne šta oni muljaju zašto neko seme prodaju jeftinije pa je razlog prodaje staro seme pa to isto prodaju kasnije skuplje u prvoj klasi samo ne označe da je isto itd duga je to priča sve je to biznis

Reći ću još i samo ovo, svako zna svoju zemlju... Kod mene u ataru u proseku su se nabolje pokazali DKc hibridi, što nemaora da znači da negde drugde nisu bolji neki drugi...

Tako da nek svako bira spram svog afiniteta hibride, a kod mene lično i sledeće godine idu samo Dkc hibridi...
ono si ti u katalogu?:ppozdrav:
Vlada Šaša, KrčedinOd starta je super, ima odličan početni porast. Ovegodine su svi DKC hibridi imali vlagu ispod 14%, tako danisam imao dodatne troškove sušenja. Kombajn manjetroši energije i goriva prilikom žetve DKC hibrida što sejako razlkuje u odnosu na konkurentske hibride. Zbogtoga ću i sledeće godine sve posejati DKC.

Ja i moj burazer! Sve što sam rekao to i dalje mislim... Ja i dalje neubeđujem nikog da seje Dkc, nego iznosim svoja iskustva, a sam sam se uverio na mojim njivama da je to tako kako i pišem, i uvek kažem svakom nek proba pa će sam videti da li to daje takve rezultate i kod Vas u ataru...

Sejem DKC ali i pionir, a od sledece godine i KWS. Od hibrida sve je to meni slicno. Fao 400, a kao sto je Radoslav rekao povratak na klip. Idem na 4.5kj ZP 606 za klip. Taj kukuruz nije DKC, a ubedjen sam da ce odvaliti prinosom ako mu se pruzi nega kao i DKC.

Ove godine su odvalili svi gde je uradjeno kako treba,imali smo prilike da citamo prinose velike vecine clanova sa raznolikim sortama hibrida i delovalo mi je da su svi bili zadovoljni.

nista bolji od piornira kod mene na dva mesta po pola njive sejan 5276 uz pionir v74 stabljika teza za kombajn a vlaga veca za ceo procenat. i tako mi se vec desava par puta da pionir odnese na vlagi i lakoci berbe. a kilaza je tu negde neprimetna razlika osim izuzetaka gde je pionir uspeo da prebaci 16 tona po h

Još jedan podatak, Mk komerc je kod nas merio potrošnju na Lexionima i razlika je bila 5 litara manje u korist Dkc-a u odnosu na konkurente iz Pionira...

A što se tiče habitusa biljaka, mislim da svi Dkc hibridi imaju manje stabljike od svoje konkurencije...

A i nerazumem zašto neko kudi neke hibride, ja sam imao problema sa Pionirom, pa nikad nisam rekao da su loši hibride, nego sam jednostavno prešao na neke druge koji su se na kraju pokazali i bolji...

Nazad
Vrh