Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Što kažete, ove godine kukuruza nije imao ko nije posejao. Ipak, mi ćemo nastaviti sa dkc 5276 a možda i još neki. Za klip će biti 606.

Послато са HTC Desire 200 уз помоћ Тапатока

Ne znam dal sam pisao al sam primetio da ovaj 4717 nije bas neki hibrid, a evo i u skoro svim ogledima losiji...
Za 2017 sigurno ostaje na njivama l i ll klase 5632 koji je ove god kod mene bio naj bolji sa preko 8t/kj. Na istim zemljama ce se ubaciti 5830 ne mnogo, parcela od 5kj al nadjubrena stajnjakom, da se proba taj naj bolji hibrid :osmeh:
Na pesku ostaju 4590, 5007, 5222, mozda jos nesto da se proba al videcemo...5276 je otpisan jos pre vrsidbe, a u vrsidbi sam izludio sa njim koliko je podbacio naspram gore navedenih.

I ja cu isto da izbacim iz proizvodnje 5276 sa kojim sam bio zadovoljan proteklih god. ali zad je vec zaostao iza 5031 i 5222 koji ce najvise biti posejani na mojim parcelama!

Sto se tice 606zp nema sanse da razvali, bio je na vrhunskoj zemlji(na ovih 5kj sto ce sad doci 5830) na 24cm posejan, bilo u klipu 2 trotonke i 1 petotonka tako nesto na 1kj, samo sam se izlomio sa beracem!
Sto se mene tice zavrsava se era branja, prosirujem kapacitet podnog u zrnu a sapurine mi ne trebaju, samo danguba!

Treba mi preporuka za hibrid na izrazito peskovitom zemljistu. Imali ko takvog iskustva.

Nada poslednja umire.

Svi ga falite ali meni se nije bas nesto pokazao a zemlja 1 klase i to na ovu kisnu godinu ipak je za mene Pionir zakon.

Ne znam dal sam pisao al sam primetio da ovaj 4717 nije bas neki hibrid, a evo i u skoro svim ogledima losiji...
Za 2017 sigurno ostaje na njivama l i ll klase 5632 koji je ove god kod mene bio naj bolji sa preko 8t/kj. Na istim zemljama ce se ubaciti 5830 ne mnogo, parcela od 5kj al nadjubrena stajnjakom, da se proba taj naj bolji hibrid :osmeh:
Na pesku ostaju 4590, 5007, 5222, mozda jos nesto da se proba al videcemo...5276 je otpisan jos pre vrsidbe, a u vrsidbi sam izludio sa njim koliko je podbacio naspram gore navedenih.
Dragane odličan ti je izbor hibrida ali ubaci još i 5031 (sličan kao 5007 ali još malo bolji)

5007 sam imao i zadovoljan sam. Malo mi je tesko izmeriti realan prinos, jer ga je led 2 puta tukao. Prvi put izmedju dva prskanja u cca 4 listu, a drugi put u junu pre zetve psenice. Na kraju je dao 11.1x t/ha sa 17.8 vlage. 5031 je nov hibrid i nisam ga uspeo nabaviti.

Sta mislite da mi kao forumasi trazimo ponude za 10.000 vreca (primera radi) i da na osnovu kolicine ocekujemo veci rabat? Ja se prihvatam da uradim spisak koliko ko uzima, uz uslov da se avansno plati u 2-3 dana i da onda uzmemo robu od neke firme koja trguje?

To je odlicna ideja, sad kako to sve izvesti i sprovesti u delo da svi budu zadovoljeni i ispostovani to je vec pitanje.

5007 sam imao i zadovoljan sam. Malo mi je tesko izmeriti realan prinos, jer ga je led 2 puta tukao. Prvi put izmedju dva prskanja u cca 4 listu, a drugi put u junu pre zetve psenice. Na kraju je dao 11.1x t/ha sa 17.8 vlage. 5031 je nov hibrid i nisam ga uspeo nabaviti.

Sta mislite da mi kao forumasi trazimo ponude za 10.000 vreca (primera radi) i da na osnovu kolicine ocekujemo veci rabat? Ja se prihvatam da uradim spisak koliko ko uzima, uz uslov da se avansno plati u 2-3 dana i da onda uzmemo robu od neke firme koja trguje?
To je dobar predlog ,a sto se tice 5031 uzimaj verovatno ove god. biti u vecoj kolicini nego lani kada su ga pokupovali jer je 2015 po svima bio najbolji ,ja sam ga imao ove god. i u odnosu na 4717 i 4950 bio bolji i na oko i na vagu,samo mu cena bila isto dobra ja sam platio tu jednu vrecu koju sam jedva ili u zadnji cas uspeo kupiti celih 19200 din.

Nije los predlog, 10.000 vreca nece se sigurno sakupiti ali i na 1000 imali bi dosta popusta, raspitaj se slobodno!
Kao drugo isuvise smo mi raspustena banda koja ne razmislja u tom pravcu za dobrobit po sopstvenom dzepu! (ovo se odnosi samo na one koji mogu da se isfinansiraju gotovim novcem).
Imam komsiju koji uvek mi kaze da ako nabavim nesto semena ili djubriva povoljnije da mu obavezno javljam a kad treba da donosi odluku uvek nadje neki argument da nije trenutno spreman da pazari!
Zanimljivo da svake god. prodje skuplje pa se kaje ali nikad da se nauci!

Ok, onda je ideja da onaj ko moze za kes, da se izjasni o kolicini i hibridu. Uzmemo ponudu od nekoliko trgovaca, gde uzimamo u obzir klijavost, energiju klijanja, cena, godina proizvodnje semena. Mislim da bi mi kao grupa bili zanimljivi trgovcima.

Nazad
Vrh