Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Kako nas zjb sa tim starim semenom. Pa to iz 2013. godine bi trebalo biti najmanje 50% jeftinije.

Oko 140 e je jedna s.j :haha: NA biće izveštaj o cenama povrća,pakovanju, uvozu, uništavanju domaće poljoprivrede zarad EU. Inače ovde su top vrste pšenica i uljana repica, sve ostale su zapostavljene.

Gledao sam klijavost za ostale dekalb hibride ,koje smo kupili.Ispostavilo se da seme iz 2014 ima veću klijavost od ovih iz 2015.

Ja nisam čuo da je neko ima problema sa starim semenom, kod mene prošle godine dosta sekao 6120 iz 2012 i nije bilo problema sa klijanjem i nicanjem...

Mada mislim da je malo bezobrazno što to staro seme ima cennu kao novo...

Inače i nama je stiglo svo seme, a deklaracije nisam ni gledao...

Ovde kod nas u Karadjordjevu u prodavnici , ali su mi bez reci prihvatili da zamene

bio sam uzeo 5276 ali sam se predomislio i uzeo 4717, ipak bolje raniji da se brze oprasi jer kod nas u ataru u zadnjim godinama problemi sa oprasivanjem, masu bude stabljika bez klipa , dali sam pogresio ili ne cucue se

prosle god sam u vasem ataru imao pioneer p0216 nije se bas pokazao, od 1800 stabljika u redu 800 je imalo klipove , isao i brojao vise puta

zato bih raniji da probam da se oprasi pre nego sto krenu vrucine

Koliko vidim nema nekih stvari,pa ako moze neko da mi odgovori:
1 jesu A4 deklaracije obavezne da budu ISTE za sve semenske kuce.
2 energija klijanja(Sale je spomenuo).
3 tip zrna zuban-tvrdunac.
4 frakcija.

Upravo sam i ja zapazio kao i Sale,hteo sam danas da citiram i da napisem ali nisam,bicu dosadan u DKC temi:osmeh:

NA,u Srbiji nista nije obavezno,to je parce fotokopiranog A4 papira koje mogu i ja da ostampam na stampac sa zeljenim podacima:osmeh:

Nema ni masa 1000 semena,ni frakcija.....strasno,mogli su ga za te novce tretirati insekticidom,bar da se zna zasto je skupo:osmeh:

Ja uzeo dve vrece DKC 5276 cena 140e po vreci. Bice jeftinije od Pionira (osim ako ne spuste cenu dok stigne seme)

Nazad
Vrh