Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Tesko da ce biti bolji ako je sklop losiji,a svi su odnosno vecina da kazem (jer ce da se neki uvrede)sejala redje plaseci se suve i tople godine.

Kiraj jel to znači da ima bolji hibrid kukuruza od Dkc 5276 ? Ja sam bio ubeđen da nema a po vašim slikama Dkc 5222 je bolji, probaću ga i ja iduće godine, a ove godine biću zadovoljan i sa prinosom koji daje Dkc 5276 kojeg imam najviše :ppozdrav::({">. Inače jasam ove godine od Dkc sejao samo tri hibrida 5276,5007 i 4590. Za sada najbolje izgleda 5276. 5007 je odmah iza njega maltene neće biti neke razlike a 4590 je slabiji i daće sigurno 500kg/jutru manje ali zato vlaga mu je bila pre ovih kiša 27% i planiram ako posluži vreme za jedno 15 dana biće vlaga okon 15% i ide dole.

Što se tiče sklopa ,setva je bila na 20,3 cm kod DKC 5276 ali je nešto slabije nikao nego 2011.Nisam brojao biljke ali nije to drastično manji sklop ,možda par %.
Mikulaš,ove godini 5222 možda bude bolji ali je 5276 dokazan u nepovoljnim godinama.Videćemo kako će se pokazati sledeće godine.
5222 je uzet za probu pa je sejan na veće rastojanje .Svi kukuruzi su sejani na 19,3 ili 20,3 ,osim 5222.

Sad mu sigurno ne treba, ali izgleda da se uopste ne pitamo! Nadam se i dalje u Kosavu koja je karakteristicna za nas ovde, i koja moze lako i brzo da smanji vlagu!

A sto ce lepo da se ore posle berbe ili zetve kukuruza sve jedno.Ima da se cakle njive od kaisanja.

Idem ja ali sutra... Dani polja pocinju sutra i traju do petka.. promoter mi rece da je svakog dana organizovan prevoz autobusima iz odredjenog regiona (Srem Banat Backa Srbija) do Kule, sutra znam da ide Banat..

Ja bi trebao u srijeda ako okupim ekipu . Dobili smo poziv da dodjemo sutra popodne u neki hotel u NS , večera , prenoćište ,ples u krilu itd .. pa u srijedu na njivu ,al nismo se mogli organizovati , za srijedu vjerovatnije dolazimo pogotovo ako bude kiša .

Ja sam dobio poziv od promotera Basf-a, i piše dani Basf-a i Dekalba... Što kažete ako enbudemo radili ništa, eto me...

Ja sam dobio poziv za 11.09 u cetvrtak i najverovatnije cu doci

Poslednja izmena:
ko god nema nekih neodloznih obaveza a ima poziv neka dodje, ja sam danas bio i stvarno sam odusevljen onim sto sam video kao i celom organizacijom u koju je ulozeno jako mnogo truda a bogami i para.. danas je bilo oko blizu 400 ljudi.. nisam puno slikao ali evo par slika, kasno sam se setio..

2014-09-09-770.jpg

2014-09-09-772.jpg

2014-09-09-771.jpg

a dok je muziku pravila posetioci su pored rucka uzivali i u drugoj vrsti zabave..
2014-09-09-774.jpg

2014-09-09-775.jpg

Nazad
Vrh