Ima moj post i u temi Subvencija za 2010, stavio sam ga na pogrešno mesto, ali ove neka stoji i ovde:
Mislim da je ovde jedini problem razgraničiti ko je u stvari profi a ko nije. Ako neko misli da je onaj koji po ceo dan sedi ispred prodavnice (a takvih je sve više, a ima ih i po 50 koji se redovno nalivaju različitim alkoholnim pićima i na temperaturi od -5C) profesionalac i da treba da dobije subvencije za njegovih zakorovljenim 10 jutara. Dobije lepo dečiji dodatak, subvenciju i boli ga k###c, za pivo će biti. I po vama taj treba da dobije pomoć, i treba ali psihijatrijsku. Takvi se smeju kad neko ide vikendom ili popodne da radi, a treba da vide svoj vozni park i kuće koje će jednog dana da se sruše preko njih. A o prinosima da i negovorimo. Možda bi pravičnije bilo da se uvedu premije po prinosima, s tim što bi to verovatno špekulanti iskoristili da snize cene. Ovakve subvencije je uvela EU da ograniči proizvodnju, one nisu nikako stimulativna mera. Ukoliko se jednog dana ukinu, a polako se ta davanja smanjuju, cene će neminovno porasti i mi o ovome nećemi ni raspravljati. Sa drugi strane onim profesionalcima niko ne brani da se zaposle, čim se zaposle imaće ogromne plate a neće ništa raditi, samo će ispijati kafe i debatovati o poeziji.