Claas

Ne prelazim 1900 obrtaja, ako ne može raditi, idem za pola brzine, ili brzinu niže. U transportu ne idem preko 1600 obrtaja, nisam baš siledžija, i ne žurim previše. Jedino je zanimljivo što svaki plug isto vuće, orao sam sa 2x14", 2x18", 2x20", i sa trobrazdnim vario plugom do 3x20", njemu je sasvim svejedno, ide cca 6km/h, brže ne može, i isto troši.
Sve ostalo je dobro, samo me taj motor razočarao, u odnosu na 10 konja slabijeg Zetora, ponaša se kao da stalno vuče iza sebe prikolicu...
 
Ima, ali nisam nasao sa kataloskim brojevima. Treba mi kataloski broj od konusne tanjiraste osovine od prednje vuce.
 
Da li je neko od clanova menjao lezaj od visko ventilatora,tj kopletno kuciste posto ne moze samo lezaj da se zameni vec ide sve komplet..
 
Menjao sam dva puta. U Almexu je bio 48 000 din., a drugi visko sam uzeo u turbo servisu Uzice , cena je bila 115 eura
 
Ja sam menjao komplet visko. Drugacije nije ni moglo. Neki mogu da se repariraju, neki ne. Tako su mi rekli ovi iz turbo servisa.
 
Pre neki dan stigao nov Arion 430 u selo, malo provozao... baš dobar traktor... čini mi se da gazda reče da ima 125 ks, jel moguće ili je greška...
 
Da li je stari ili novi tip?

Imam obicaj da kazem da danas kad kupis traktor vise neznas od koliko je KS. Kad otvoris prospekt kod nekih postoji 5-6 raznih podataka o jacini motora. Nominlna snaga po ECE R 120 standardu, pa maksimalna po istom standardu, nominalna i maks. snaga po 97/68/EC standardu itd. i sve se razlikuju.
 
Jedna danasnja slika:

7JqWyWp.jpg
 
Nazad
Vrh