Claas

Pa nemaju svi garaze sa grejanjem i bolesnu pedanteriju da ne ulaze u traktor kada je u ataru blato.

ETo konačno i ja pazario traktorče,dosta je bilo ruseva 😄
2006.god.95ks,malo treba doterati izgled i biće valjda dobar.Imam jednu sliku,biće sutra više.A imam i pitanja,ne pokazuje temperaturu,koji je davač za temperaturu?Dali je jedan od ovih?
kako funkcioniše uključivanje prednje vuče,ima prekidač iza ručnog gasa,ali ne pokazuje na instrument tabli dali je uključen ili nije

Da neko nema slucajno viska poteznicu od Claas Arion serije 400 ili 600? Sirina staze je 330mm, klin za zakljucavanje u stazu 22mm. Unaprijed Vam hvala

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk

ETo konačno i ja pazario traktorče,dosta je bilo ruseva 😄
2006.god.95ks,malo treba doterati izgled i biće valjda dobar.Imam jednu sliku,biće sutra više.A imam i pitanja,ne pokazuje temperaturu,koji je davač za temperaturu?Dali je jedan od ovih?
kako funkcioniše uključivanje prednje vuče,ima prekidač iza ručnog gasa,ali ne pokazuje na instrument tabli dali je uključen ili nije
Nek je sa srecom, obratiti paznju na vrata, 50000 almeks iz iskustva znam sigurno postoji i jeftinija opcija, druga stvar ako nema El. reverzer hoce da strada lamela cesto, takodje glavni dovod struje u kabinu pozadi hoce da ima lufta pa traktor gubi snagu. Sve u svemu traktor je jako zahvalan malo mu je jaca potrosnja od recimo Deutza nekog ali snaga 95ks Celtis i 95ks neki Deutz neuporedljivo je Celtis jaci, ako ti smeta sto traktor koci sa prednjom vucom mislim da postoji opcija da se to ugasi naravno neki dobar elektricar. Semerinzi na prednjim tockovima stradaju cesto ali se jako lako menjaju.

*LUKSTER*hvala.Ne volim da vozim traktor sa otvorenim vratima.Ima El.reverzer.Prednja vuča mi sumljiva,nigde ne pokazuje dali je uključena ili nije.Imam tako sitnice da pregledam rešim.recimo jedno crevo od klime slomljeno,kratka svetla ne rade,radio geprc,štop svetla ne rade,sedište na vazduh ali škripi jako,nazad brze spojke za hidrolična creva puštaju malo ulje,zadnje felne moram okrenuti da bi mogao ići u redovima.Ne pokazuje temperaturu,moram pronaći kvar,i tako neke sitnice.

Danas malo radio sa traktorčetom,imao neku dzunglu da tanjiram.Zaboravio da slikam.Ovako za početak sve ok.Danas naručio nov davač temperature vode,ima dva davača pa sam oba naručio,stiće za 7,8 dana.Zadnje točkove uspeo da suzim da mogu sejati sa njim.Za sad sve radi kako treba,sem kazaljke za temperaturu.Kod rusa bilo lako što se tiče opterećenja,ovde nema dima,u koju god da ubacim ide,naravno malkice se čuje po zvuku kad je teško motoru.Jedino još moram rešiti da pokazuje kad je uključena prednja vuče,radi uključuje ali ne pokazuje na instrument tabli.

Rasklopi tablu i vidi da li je lampica ispravna za indikator prednje vuče

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Rasklopio instrument tablu,ne valja sijalica od prednje vuče i još jedna koja pokazuje kada je prepolovljene brzine.Ispustio sam ulje iz menjača,moram jedno gumeno crevo zamenuti,malo pušta ulje.Dali treba nešto da luftiram kada naspem ulje u menjač?

Zaboravio pitati,da nema neko slučajno polovan nosač prednjih blatobrana?Ili koliko bi koštao nov nosač(ja mislim da je paprena cena)ako ne nadjem polovan,pogledaću kod mindjušara kako izgleda pa ću napraviti

Možda ćeš morati da popustiš cev na pumpi ako ne budu htele poluge gore jer hoće da se stvori vazdušni džep pa da se izluftira.

Da ne znaš slučajno kako je na dajcu?Kod mene je na L radila hidraulika odlično dizala je mašinu baš visoko jednom mi se zaglavila u gornjem polođaju pa sam otpustio ulje na klipu da ga spustim.Od tada ne diže u tako visok položaj.

To ne znam.Kod mene poluge i frontal nisu hteli gore posle zamene ulja pa sam izluftirao vod, prvo logično što mi je palo na pamet.Kod mene poluge rade preko spoljnih cilindara i el.ventila, ne dobijaju ulje iz ploče hidraulika tj.odvojene su od nje.Kod tebe je obrnuto čini mi se pa pogledaj da nije zaštekao preopteretni ventil.

Rasklopio instrument tablu,ne valja sijalica od prednje vuče i još jedna koja pokazuje kada je prepolovljene brzine.Ispustio sam ulje iz menjača,moram jedno gumeno crevo zamenuti,malo pušta ulje.Dali treba nešto da luftiram kada naspem ulje u menjač?
Meni su 5 puta mijenjali ulje, nikad nije trebalo luftirati, samo dići i spustiti poluge par puta, i smotati volan pun lijevi pun desni.
Ali ako mijenaš ulje moraš promijeniti i filtere i obavezno napraviti kalibraciju mjenjača, inaće će biti problema. I tako svakih 1000 sati.

To ne znam.Kod mene poluge i frontal nisu hteli gore posle zamene ulja pa sam izluftirao vod, prvo logično što mi je palo na pamet.Kod mene poluge rade preko spoljnih cilindara i el.ventila, ne dobijaju ulje iz ploče hidraulika tj.odvojene su od nje.Kod tebe je obrnuto čini mi se pa pogledaj da nije zaštekao preopteretni ventil.
Može biti da je nešto tu kod preopteretnog ventila jel kad ručno cimam onu polugicu ide gore pa se vrati na određenu visinu .Ta visina mi nije dovoljna za mašine .

Nasuo ulje,traktor radio nekih 5 min. I tad probao volan i hidrauliku i sve radi.Vratio sam ulje jer je kao nov.Kako se radi kalibracija menjača?

Ulje se obično ne prlja previše, tako da izgled ništa ne znači.
Može biti da je staro i izgubilo svojstva.
Mjenjač i hidraulika su osjetljivi na kvalitetu ulja, jbg, to nije Rus. 😀
Kalibracija se radi preko dijagnostike, znači ovlašteni servis ili neki dobar neovlašteni.

Nazad
Vrh