Claas

Recimo Case u svoje traktore sipa menjacko ulje i dodaje neki aditiv. Meni kad su radili servis na Pumi tako su uradili.

Danas se radi pun gas.Evo setio se da škljocnem koju sliku 😀
Za sad sve ok.Jedino hidrolika dosta brzo pušta,zadam visinu,prekidač ostavim na dizanju,blokiram hidrauliku i stalno pusti malo pa digne,i tako ceo dan.Kanda unutrašnji cilindar zeza.Trebalo bi da dospem malo ulja u menjač,ali ne znam koje ulje nasuto.Dali bi neko znao koje ulje da uzmem a da posle nemam problema,to jest da ne krene da peni.

I kod mene je tako bilo s hidraulikom, rješenje je bilo zamjena karika na unutrašnjem cilindru.

Ne verujem da je problem cilindar.
Po meni su verovatnija dva problema.
Prvi i verovatniji je ventil za pustanje, a drugi je senzor polozaja, ili nesto oko njega.
Cilindar obicno prvo popusti na brisacima i onda malo curi ulje iz njega. Mozes i njih preventivno servisirati, ali je zaista mala verovatnoca da su oni problem.

Nebi rekao da je ventil ili senzor.Ako ne zaključam hadrauliku na leru pun rasturivač 1000kg spusti skroz dole za 2 min.otiće posle setve kod majstora pa nek traži šta mu je

Sad nešto razmišljam,da je problem sa cilindrom nebi dizao pun rasturivač onako kako diže,na ler gasu diže lepo.Gde se nalazi taj ventil za puštanje,jel megde spolja ili unutra?Moguće da ne zatvara kako treba

Na Axosima (koji imaju isti menjač i zadnji most kao Celtis) najpre stradaju zaptivni elementi unutrašneg cilindra. Svaki počne da upušta a neretko i da cupka pod teretom na 5-6-7 hiljada radnih sati. Ehr u radu sa teškim priključcima nikad ne držim zaključan već po potrebi spušten ili podignut i obavezno uključen onaj plivajući transportni režim.

I moj je počeo cupkati, prvo lagano, i začas sve brže i jače. A dizao je normalno, baš sam tada orao s trobrazdnim vario plugom.
Nije preveliki trošak bio, zapravo su karike jeftine, skupe su bile ruke jer je radio ovlašteni. Bilo mi je hitno, i bili su gotovi za jedan dan.

Plivajući transportni režim i ja uključim u transportu,tada prekidač za dizanje stavim u poziciju dizanja,i naštelujem na potenciometru dokle da digne mašinu.Dali se tako radi ispravno ne znam,tako su mi pokazivali da treba...

Danas na Arionu uradjen servis. Promenjeno ulje u diferencijalu, menjacu, filteri, prednji tockovi i prednji most. Razradjeni i podmazani toplink, stabilizatori i poluge. Promenjene sve sijalice u pozicijama jer mi ni jedna pozicija nije radila :(. Skinuli smo stitnik od kardana prednje vuce jer je bio pun zabetoniranom prasinom. Traktor ima 5 godina i 3240 sati i jedini kvar koji sam imao je senzor u sedistu koji je crkao. I dalje sam prezadovoljan sa traktorom.

Danas na Arionu uradjen servis. Promenjeno ulje u diferencijalu, menjacu, filteri, prednji tockovi i prednji most. Razradjeni i podmazani toplink, stabilizatori i poluge. Promenjene sve sijalice u pozicijama jer mi ni jedna pozicija nije radila :(. Skinuli smo stitnik od kardana prednje vuce jer je bio pun zabetoniranom prasinom. Traktor ima 5 godina i 3240 sati i jedini kvar koji sam imao je senzor u sedistu koji je crkao. I dalje sam prezadovoljan sa traktorom.
Jel to prvi veliki servis ili je rađen još neki ranije.?

Nazad
Vrh