Claas

Ja kad sam bio kod njih u mart mesec kostao je oko 65.000plus pdv a isporuka tek za par meseca pa sam odustao jer mi trebao hitno traktor za setvu

Po meni previse za traktorce od 100-ak konjica!
Sto je najgore sve je u toj klasi pa na gore sa cenom. Case maksum 125 je od 75.000 plus pdv, Deutz 6140 isto tako i isporuka nece da obecaju nista moze za mesec dana da stigne moze za 2 godine, sto je jako neozbiljno od te firme, nece ugovorom da se obavezu nikakvim za isporuku ako probiju rok, a hoce pare unapred, i kada sam otisao tamo oni mene ubedjuju i pricaju kako je za traktor 5125g bolji jer taj imaju na stanju a meni taj neodgovara, Kubota M6 od 82.000 pa na gore u istoj opremi. Cene su plus pdv.

Nije to strasno 1000e konjic! Pa cigani toliko traze po vasarima za one njihove corave rage! A ovo novi konji!
Paa nije bas 1000e konjic daleko je jos od toga. Takve su cene sada, sto je najgore sve to ima tendenciju da ide gore... Case puma 155 je bila u oktobru 99.000+pdv, i kada sam zvao u novembru kazu nema na stanju stize kraj novembra reko koja je cena kaze 113.000+pdv,e to je bezobrazluk 14.000e u cugu traktor da poskupi.

Malo sta zavisi od prodavaca. Fabrike rade na minimumu zbog nedostatka delova i skupe energije potrebne za proizvodnju. Ne pravdam ih uopste, al dokle god ima kupaca, a ima, cene nece dole.
Claas je bio prihvatljiv cenovno, al sad vise nije. Dostigao je cenovni nivo JD sto nije bas u redu. Kao drugo prodaju traktore koji se vode kao novi, a u stvari su proizvedeni pre par godina. Ta stara serija ariona se proizvodila samo do 2014. Posle toga se prodaju samo zalihe i to se prodaju na nasim i slicnim trzistima. Na zapadu ga vec odavno necete naci.
Maxum je ipak traktor koji bi mogli uporediti sa serijom 5 od klasa, a ne sa 4, pa je tako i opravdano skuplji. Mislim da na ovoj starijoj seriji Almex ostvaruje bas dobar profit. Puma serija moze da se meri tek sa 6 serijom od Claasa, a mogu zamisliti koliko kosta.
Po mom misljenju je trenutno puma bestbay jer je zaista dobar i vrlo pouzdan traktor, a jos uvek cenovno prihvatljiviji. Pitajte posto je Axion, ili JD 62xx R. To su ozbiljne razlike. Da li toliko i vrede, mozda.

Sto je najgore sve je u toj klasi pa na gore sa cenom. Case maksum 125 je od 75.000 plus pdv, Deutz 6140 isto tako i isporuka nece da obecaju nista moze za mesec dana da stigne moze za 2 godine, sto je jako neozbiljno od te firme, nece ugovorom da se obavezu nikakvim za isporuku ako probiju rok, a hoce pare unapred, i kada sam otisao tamo oni mene ubedjuju i pricaju kako je za traktor 5125g bolji jer taj imaju na stanju a meni taj neodgovara, Kubota M6 od 82.000 pa na gore u istoj opremi. Cene su plus pdv.
Sa kim si pričao u Agroštadu?

Jel si gledao onaj TTV 4 cilindra? Nešto mi čudno da je baš toliki rok isporuke.

@stizanin zaboravio sam kako se zvao covek. Znam coveka koji je kunkurisao na 50 40 10 za df 5110g i cega ga od prosle godine jos mu ga nisu isporucili i sada su mu rekli u januaru u Nemackoj je sklapa se, ali opet mislim da su ga slagali. U ugovoru mu stoji 30 meseci rok isporuke toliko ce i cekati a pare su im uplacene. Ja sam isao i za svoje pare ja postavljam uslove i hocu traktor da vozim kuci ili pismeno da se obavezu za rok isporuke koji kazu, pismeno nece da se obavezuju bez uplate lepe svote novca za pocetak, znaci ko je imao na stanju ja sam uzeo i sta mi se svidelo.
@talianu ima dva sela dalje taj 6140 i svideo mi se, nije ttv obican poweshift menjac je,ali zastupnici nisu bas nesto azurni bili da se dogovorimo i nadjemo resenje i odmah su odbaceni.
@paorpaor ako je verovati papirima sto sam dobio za registraciju, jedan papir je bio iz fabrike, pise da je proizveden pocetkom 2022 godine, pise i cena koju ne bih pisao, ako je sudeci po tome zarada im i nije neka kolika sam licno mislio da je sto je za nepoverovati.

Ja sam se nedavno raspitivao za novi, Claas Arion 630 u fulu, ali bez navigacije sa Cebis opremom je bio 117 000 plus pdv što po meni nije toliko pretjerano sa usporedbom na JD recimo. 6150M je oko 115 000 plus, pdv, ali skoro pa da ništa ni nema na sebi, 3 para običnih scva, tls, utezi, zrak i to je manje više to, po meni preskupo. Kolega je uzeo sad 6150R na kratkoj šasiji u fullu oprema, navi i sve živo, 140 000 plus pdv, tako da baš ne kužim te omjere cijene... Steyr Impuls CVT 165 isto sa full opremom, priprema za navigaciju, 127000 plus pdv, tu negdje je i Puma.

Samo sastavljen 2022. Mora da stoji datum 2022 da bi mogli da prodaju kao nov. Ti modeli bi trebalo da su mnogo povoljniji, al ajd se ti s njima rvi.
Stari arioni do 2014. Kao moj od 2014. do 2021. pa onda od 2021. pa dalje najnoviji. Male su razlike izmedju svih modela, one sustinske, al je kabina znacajno promenjena kod ovih novijih. Ovi od 2021. su uskladjeni sa tim najnovijim V eko standardima.
Ono sto je ogromna razlika je aktivan prednji most sto je meni bio jedan od krucijalnih uslova za kupovinu. Onaj ko nije seo u traktor sa prednjom suspenzijom ne zna blagodeti, a ogromne su.
Mozda jedina greska je bila sto nisam obratio paznju na menjac. Da sad kupujem probao bih da uzmem model sa 24/24 brzine. Dobar je i ovaj, daleko od toga, jos pogotovo za ovo sto meni treba, al kad se kupuje novo treba tako neke sitnice uzeti u obzir.
U momentu kupovine moj arion 440 je bio 10k jeftiniji od JD serije M, mislim M6110. Oprema na Arionu je bila bolja, kabina daleko bolja i naravno suspenzija prednjeg mosta. Da je Dzonson bio malo jeftiniji sigurno bih ga uzeo, al i ovako je ispalo odlicno.
Verovatno sad u ovom momentu je razlika znacajnije smanjena pa Arion vise nema gotovo nikakve prednosti, mada i dalje tvrdim da je Arion serija odlicna i da retko ko moze biti bolji od konkurencije, a da to bude nesto sto se moze videti bas golim okom. Dzonson se malo kurva sa tom M serijom kao i ovaj stari Arion, al na mnogo gori nacin. Dzonson je R, a ovi M su samo prepakovane stare serije 30 i 20.

Nazad
Vrh