Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A komsinica otpozadi ti ne smeta ?Нешто ми је ружан отпозади.
Nes ga **greška.Нешто ми је ружан отпозади.
Ako zena sazna...kosta i vise.Komšinica ne košta toliko.![]()
Imam 430 stari tip i samo reci hvale za njega. All in one traktor, moze i teske poslove a i lake.Kakvi su arioni serije 400, konkretno 440/450?? Hvalaa
Kad smo ga mi kupili pre malo vise od 3 godine odnos cene i kvaliteta je bio ubedljivo najbolji na trzistu. Traktor ima izvanredne karakteristike, odlicnog kvaliteta (bar ovo sto je vidljivo s'polja). Nas je u varijenti sa ogibljenim prednjim mostom i kabinom sto ga svrstava u top 3 traktora po udobnosti u svojoj kategoriji (ko je na prvom, a ko na trecem mestu tesko je reci). Kabina je odlicna, prostrana, klima radi dobro, multikontroler rucica odlicna, pregledan, dobri retrovizori (moji su oni veci). U kabini se ne oseti ni najmanji "miris" recimo kad se prska.Kakvi su arioni serije 400, konkretno 440/450?? Hvalaa
79500 eKad smo ga mi kupili pre malo vise od 3 godine odnos cene i kvaliteta je bio ubedljivo najbolji na trzistu. Traktor ima izvanredne karakteristike, odlicnog kvaliteta (bar ovo sto je vidljivo s'polja). Nas je u varijenti sa ogibljenim prednjim mostom i kabinom sto ga svrstava u top 3 traktora po udobnosti u svojoj kategoriji (ko je na prvom, a ko na trecem mestu tesko je reci). Kabina je odlicna, prostrana, klima radi dobro, multikontroler rucica odlicna, pregledan, dobri retrovizori (moji su oni veci). U kabini se ne oseti ni najmanji "miris" recimo kad se prska.
Sad ima nesto malo vise od 2100 rs i imao sam jedan manji proble. Crkao je senzor pritiska ulja u menjcu, a kad se to desi traktor vise nece da ide ni napred ni nazad. Problem sam resio sam uz konsultaciju Milana iz Almexa za jedan dan. Ujutru kad se problem desio do uvece kad sam se vratio sa delom, malim davacom/senzorom koji je ocito nesto pobrljavio. Dakle senzor su imali na stanju sto je za pohvalu. Mislim da je bio oko 80 evra, plus prevoz i plus ruke majstora koje nikad ne naplatim
Na 1200 rs je uradjen prvi veliki servis, a pre toga je odradjeno nekoliko malih. Filteri hidraulike se menjaju na 600 rs. Ovaj moj model ima 2 filtera zbog prednjeg ogibljenog mosta, a ulje hidraulike/menjaca na 1200. Motorno ulje sa pripadajucim filterom na svakih 250 rs posto traktor uglavnom radi lazkse poslove. Inace preporuka fabrike je da se menja na 600 rs ako u gorivu ima manje sumpora od toliko i toliko. Ja sam se opredelio za 250 rs. Filteri goriva se menjaju na 500 rs i nikad do sad se nisu zaprljali, dakle i to je uglavnom preventivno. Ima 3 filtera od kojih je jedan filter grubih cestica, neki stakleni, posle njega ide filter finih cestica i na kraju filter nano cestica. Sve filtere i sva ulja uzimam iskljucivo original, nisu skuplji od zamenskih, veruj te.
Traktoru sam iskljucio Adblu. To bih svima preporucio.
Ima set uskih tockova. Uglavnom nosi prskalicu Agromehaniku od 1200 l i 15 m hidro granama, rasipac od 2000 l, tanjiracu Landstal BT300, vuce prikolice, sparta (medjureda kultivacija) i seje. Sa plugom se samo jednom susreo iz ciste radoznalosti. Vukao je Lemken 3x38 (nisam siguran 100%), ima snimak na mom YT kanalu. U pitanju su bila 3 kj oranja nekog kukuruza. Izuzetno lako je to odradio.
Potrosac je primeran svojoj snazi. Kad tanjra pri nekih 11 km/h i 3 m zahvata vodjen navigacijom trosi oko 5 l/ha, cak i manje. Motor je vrlo elastican, a menjc dosta dobar i nije potreban velik gas da radio ove svakodnevne poslove. Recimo prskam na do max 1250 o/min. Tako od prilike ide i setva, a rasipanje vestaka nesto malo vise obrtaja zbog brzine kretanja.
E sad ono sto nije dobro. Cena. Sad je ova isti traktor skuplji 20k evra nego pre 3 godine. U ovoj opremi ne vreujem da je ispod 90k e sto je po meni mLogo.
I kako ce da ustanove dal je u funkciji?Paore jel Ad blu imaš zbog Iparda ili je takav bio model.Da li kontrolišu uopšte da li je u funkciji?Kod nas par njih na ipardu niko ne sme da isključi plaše se.
Ma kakav IPARDPaore jel Ad blu imaš zbog Iparda ili je takav bio model.Da li kontrolišu uopšte da li je u funkciji?Kod nas par njih na ipardu niko ne sme da isključi plaše se.
Kad si pitao. Ja gledao 420 i trazio Bane 82k. Oprema je slicna.79500 e