Claas

Sta mu je? A pa i ti imas kolica? :) Koliko su kod vas?

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Cilindar kočnica, tvornička greška, jednog su zamijenili u garanciji, drugi je pričekao mene. 😂
I usput zamjena svih ulja, filtera, remenja i štelanje ventila. Ima još tristotinjak sati do tih servisa, ali to mi dođe taman u sezoni pa da riješimo sad dok ima vremena.
Nisu moja kolica, od majstora su. Kod nas su isto od 700 do 1000e

"Мујо знаш ли ти ба шта је мерак, знам, а де нам ба објасни шта је то!?
Па мерак ти је како да ти речем и објасним, хммм,... Је сил кад је.бо козу? Нисам, е је,б'га како онда да ти објасним шта је мерак!" 😁

Merak nema cenu, vazda bilo na našim prostorima.
Upravo tako.
Meni je poljoprivreda više od pukog posla, i traktor mi je više od običnog oruđa. Zato kad mogu, volim uložiti u traktore i mehanizaciju. S druge strane, vozim auto star 21 godinu, i ne dira me to.
A i kad se kupi dobar stroj, donekle se sačuvaju novci, on neće u sljedećih par godina puno izgubiti na vrijednosti, i ako bude sreće, poslije njega mi neće trebati dodati puno novaca da konačno kupim prvi nov traktor.

Update, Arion jede živce.😂
Dvaput stao u polju u dva tjedna. Prvi put se ugasio i nije htio više upaliti, taman na najgorem mjestu, iza rotodrljača ukopana u zemlju, ispred mene kanal dubine 5 metara. Dijagnoza, crko akumulator iz čista mira, originalni ali nije davao znakove slabosti, serviser stavio drugi i piči.

Jučer stao u prskanju, krepao senzor tlaka mjenjača. Sreća da je radila hidraulika i volan jer sam imao punu prskalicu i ne znam kako bih je otkačio da je ostala dolje. Šlepali me 45 minuta jer se ne smije ići brže od 5km/h, skoro se prevrnuli kad smo ga vukli na cestu, baš nezgodan uspon. Majstor prebrikao senzor za 2 minute i može se voziti ali ga treba mijenjati jer pušta ulje, nije preskup ali tek sutra stiže.

Koliko god sam kudio Axosa, sad plačem za njim.😂

Meni je u garanciji otišlo: senzor temperature ulja menjača, prekidač prednjeg kardana, radni far na kabini, crevo od DPF filtera, pomoćni rezervoar procureo, PK kajiš, drugi far na kabini, gumica na ramenu hidraulike... Valjda je to sve...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

To su te dječje bolesti. Dobar sam s čovjekom koji mi ga je prodao, kaže da kod njega je u garanciji procurio prednji lijevi kotač, neki senzor Uree otišao i oba cilindra kočnice, jednog mijenjao on, jednog ja, i sad kod mene ovo.
Kod njega opet sad na Arionu 450 u prvih 15 sati krepao neki senzor klime, i opet prednji lijevi kotač procurio.
Samo je ovo s stajanjem u polju velika frustracija, bar meni, i dovoljno da mi se zgadi traktor.

Pa to. Ovo kod mene ništa nije uticalo na rad traktora, nego eto u garanciji je pa menjaj...

Meni je u garanciji otišlo: senzor temperature ulja menjača, prekidač prednjeg kardana, radni far na kabini, crevo od DPF filtera, pomoćni rezervoar procureo, PK kajiš, drugi far na kabini, gumica na ramenu hidraulike... Valjda je to sve...

Auuu!...mnogo kolega i za mnogo manju cenu traktora!...a ti si tvoj momacki platio...

E to da, kad se desi na turcinu ili kinezu gde to treba i da ocekujes za tu neku cenu onda se to jos i naduva. A kada je na tako skupom traktoru onda se cuti jer je sramota. Npr. Par led radnih farova za Case je preko 300e, a kineski svi znamo koliko su...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh