Claas

Negde ti vuče falš vazduh.Proveri spojeve a posebno šelne na crevima, hoće i na njima da vuče vazduh i pravi špricer u sistemu.

I ja sumljam na falš vazduh.Menjao gumice i stavio malkice deblje,i jedna šelna mi sumljiva.Sad upravo skidam pumpu pa sve nanovo.
*ZEKTOR*jesam kačio sam tanjiraču i diže perfektno,samo što diže sa prekidima.

Doterao sam polovan Arion 650 cmatic na probu.
2017 god
5000 rs
Traktor bi trebao sve da radi.

Vozam ga dva dana, jako se lako i udobno vozi.
E sad ono sto me "muči", oranje, muško oranje 30-32 dubine i 4x45 Kuhn multimaster 123
Potrošnja oko 14-15l/kj

Traktor ide nekih 8-8,5 km/h na 1700-1800 obrtaja, ali neće brze ni kad mu dignem obrtaje i na 2000. Kao da ima neku kontrolu opterećenja na menjaču

Zadam mu 9km/h na tempomat i ne moze da dodje do te brzine, a kad naidje u laške samo smanji obrtaje na 1550

U pitanju je kompjuter koji kontroliše da motor i menjač uvek rade na optimalnom opterećenju. Zato neće da ide brže...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Idem od toga da tako čuva menjač.

Ali opet mislim da bi čipovanje od 20-30 konja moglo da spusti obrtaje na 1500-1600

Istina da. Ja sam sad pri puštanju navigacije u rad pitao za rad sa HC/HTS, automatiku na uvratinu da se sve odradi na pritisak gumba pa smo se zajedno učili uz knjigu. 😁😁

Oranje je fantastično, kod nas kažu ljudi da se lakše vuče od lemkena.
Ma ne sporim ja za oranje Kuhna, orao sam 2-3 sezone sa MM122 rešetkastim. U sličnim, da ne kažem istim uslovima i istoj brzini traktora sa čistim mehaničkim menjačem, Ermo može da de vuče na bar 5cm većem zahvatu po glavi. Ermo kojim sam orao je vario pa sam probao sve varijante a Kuhn na 40 i 45cm po glavi. To mi je prvo palo na pamet.

Kad kupiš takav traktor onda je poželjno pročitati njegovo uputstvo za korišćenje bar 2-3 puta i da je na tebi razumljivom jeziku da se ne zbuniš. Često se uz traktor kupljen na domaćem tržištu ne dobije knjiga na srpskom..

Nazad
Vrh