Claas

Mi kad smo pravili korpu prije nekih 9 godina koristili smo sipke od hladno valjanov celika, koja je tvrdoca ne znam. Sipke su 8mm. Vec 9 godina sluze i nikakvi znakova habanja nema. Sad trebamo praviti korpu za novi kombajn, pa cemo vjerovatno koristiti iste..

E ovako .Dominator 98. Vidim u katalogu postoje 2 verzije varijatorskog remena za pogon bubnja , gornje sirine 50 i 55mm.
Sad mi je 55 ,skoro nov. Gledam da usporim malo bubanj . Neko mi rece da je taj 55 sirine.za sporiji , a malo mi nema logike.
Ako je siri remen valjda manje propada na pogonskoj remenici samim tim veci je precnik pogonske i valjda brze vrti?

Kod mene je bio taj od 55 i ispod 600 obrtaja nije moglo niže a te priče čuo sam, može i slično obiđi u širokom luku.Svi su nešto čuli i videli ali ne mogu da se sete kod koga i od koga.

Ja i Zlatko smo imali avera( on još uvek ima). Njegov nije mogao ispod 600 obrtaja. Moj je išao na nekih 500. U opterećenju je to bilo oko 470-480... Kajiševi nisu imali isti kataloški broj...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

E ovako .Dominator 98. Vidim u katalogu postoje 2 verzije varijatorskog remena za pogon bubnja , gornje sirine 50 i 55mm.
Sad mi je 55 ,skoro nov. Gledam da usporim malo bubanj . Neko mi rece da je taj 55 sirine.za sporiji , a malo mi nema logike.
Ako je siri remen valjda manje propada na pogonskoj remenici samim tim veci je precnik pogonske i valjda brze vrti?
Što ne kupiš set zupčanika i lepo na lanac završiš posao. Sada košta ko 2 kaiša u kvalitetu a traje.

Uf. Za toliko para bolje mi se isplati 2,3 godine nek racunaju to nesto loma.
Nego drug mi kaze , na tucanu ima neki reduktor ,moze smanjiti na 250. Kaze nista bolje nije bilo ,mora malo stegnuti korpu onda , ... uglavnom kaze sve probavao i opet mu najbolje bilo oko 500obr?

Uf. Za toliko para bolje mi se isplati 2,3 godine nek racunaju to nesto loma.
Nego drug mi kaze , na tucanu ima neki reduktor ,moze smanjiti na 250. Kaze nista bolje nije bilo ,mora malo stegnuti korpu onda , ... uglavnom kaze sve probavao i opet mu najbolje bilo oko 500obr?
Pa jel sam ti predlozio reduktor, radio sam pasulj na 160 ob/ min, ni jedan nije puk'o.

Nazad
Vrh