Claas

Mi kad smo pravili korpu prije nekih 9 godina koristili smo sipke od hladno valjanov celika, koja je tvrdoca ne znam. Sipke su 8mm. Vec 9 godina sluze i nikakvi znakova habanja nema. Sad trebamo praviti korpu za novi kombajn, pa cemo vjerovatno koristiti iste..

E ovako .Dominator 98. Vidim u katalogu postoje 2 verzije varijatorskog remena za pogon bubnja , gornje sirine 50 i 55mm.
Sad mi je 55 ,skoro nov. Gledam da usporim malo bubanj . Neko mi rece da je taj 55 sirine.za sporiji , a malo mi nema logike.
Ako je siri remen valjda manje propada na pogonskoj remenici samim tim veci je precnik pogonske i valjda brze vrti?

Kod mene je bio taj od 55 i ispod 600 obrtaja nije moglo niže a te priče čuo sam, može i slično obiđi u širokom luku.Svi su nešto čuli i videli ali ne mogu da se sete kod koga i od koga.

Ja i Zlatko smo imali avera( on još uvek ima). Njegov nije mogao ispod 600 obrtaja. Moj je išao na nekih 500. U opterećenju je to bilo oko 470-480... Kajiševi nisu imali isti kataloški broj...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

E ovako .Dominator 98. Vidim u katalogu postoje 2 verzije varijatorskog remena za pogon bubnja , gornje sirine 50 i 55mm.
Sad mi je 55 ,skoro nov. Gledam da usporim malo bubanj . Neko mi rece da je taj 55 sirine.za sporiji , a malo mi nema logike.
Ako je siri remen valjda manje propada na pogonskoj remenici samim tim veci je precnik pogonske i valjda brze vrti?
Što ne kupiš set zupčanika i lepo na lanac završiš posao. Sada košta ko 2 kaiša u kvalitetu a traje.

Uf. Za toliko para bolje mi se isplati 2,3 godine nek racunaju to nesto loma.
Nego drug mi kaze , na tucanu ima neki reduktor ,moze smanjiti na 250. Kaze nista bolje nije bilo ,mora malo stegnuti korpu onda , ... uglavnom kaze sve probavao i opet mu najbolje bilo oko 500obr?

Covek pustio na slobodno zalevanje kukuruza,ja upao sva sreca samo sto sam usao i tu sam stao.. bilo je povuci potegni ali Mega uspela da izadje...

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

Uf. Za toliko para bolje mi se isplati 2,3 godine nek racunaju to nesto loma.
Nego drug mi kaze , na tucanu ima neki reduktor ,moze smanjiti na 250. Kaze nista bolje nije bilo ,mora malo stegnuti korpu onda , ... uglavnom kaze sve probavao i opet mu najbolje bilo oko 500obr?
Pa jel sam ti predlozio reduktor, radio sam pasulj na 160 ob/ min, ni jedan nije puk'o.

Nazad
Vrh