Claas

Mi svakakko kukurz ni ne radimo ispod 400 obrtaja, mada Lexion moze i ispod 350, ali nema potreba. Na 400 obrtaja, ili malo nize nema ama bas nikakvog loma.
Na lexionima srazmerno broju obrtaja glavnog doba (bubnja) menjaju se obrtaji APSa i bitera pa i to ima uticaja na lom.
Na ostalim serijama je malo drugaciji pogon pa i to ima uticaja. Jedino nisam siguran za Triona, ali bi to trebalo da je sistem Lexiona prve generacije, do ovih 5,6,7 i 8 hiljada serija.

Kod koga uzimate sine doba i kakav je kvalitet.Agrimar,peki belt...I ne znam da li moze zmaj sine na avera da li je luk isti?Sta je vase misljenje

Poljske JAG sine, i svi ostali delovi, su u najmanju ruku kao original, ako ne i bolji.
Peki ih ima. Za sad samo pozitivno iskustvo.

Poslednja izmena:
Te sine bubnja mi smo uzeli kod nekog covjeka u Beogradu, mislim da se zove Miroslav. 8 sina duzine 103cm, platili smo 200€. Kombajn je napravio 3400 rs sa sinama, i sad su za zamjene oko 6.5mm je dubina..

5.200 košta taj ležaj.Problem je što ih nema baš na biranje jer su namenski.Postoje made in Germany ali ne garantuju ništa za njih pa biraj od dva zla manje.
Menjao sam ih pred sezonu a nisam znao da postoje ozbiljniji ležaji tog tipa koji idu na novije serije kombajna pa sam montirao to što je i bilo na kombajnu.

5.200 košta taj ležaj.Problem je što ih nema baš na biranje jer su namenski.Postoje made in Germany ali ne garantuju ništa za njih pa biraj od dva zla manje.
Menjao sam ih pred sezonu a nisam znao da postoje ozbiljniji ležaji tog tipa koji idu na novije serije kombajna pa sam montirao to što je i bilo na kombajnu.
Mora sve novo. Drugaciji su lezajevi, ali sve mora novo. Nisam jos cuo da je neko to radio. Taj novi tip lezaja je mnogo bolji.
Tu se Claas nije bas proslavio. Nije mi jasno zasto tu nije stavljen duplo jaci lezaj i da se vise nikad ne menja.

Nazad
Vrh