Taj desni na Dominatoru koštao je 36.000 rsd komplet sa glavčinom u Almexu.Originalni isti kao stari koji se raspao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koji df druze?cesto smo menjali pre lezaje vetra i kuciste na4075 dok nismo jedne godine po knjizi odradili stelovanje i od tada drzi dosta.evo vec 4godina od zadnjeg menjana lezaja vetra sad se nakon zetve poceo malo cuti.ide zamena uskoro.ove godine je vecinom usluzno skinuo skoro 200ha@paorpaor svaka cast. Treba znati svoj kombajn.
Ja na moj df znam da lezaj vetra nece da izdrzi cele god koji god da stavim.
Od puza sto nosi elevator u njega svake 2.
I kajla od puza iz bunkera do lule svake 3.
![]()
Balansiraj vjetar..@paorpaor svaka cast. Treba znati svoj kombajn.
Ja na moj df znam da lezaj vetra nece da izdrzi cele god koji god da stavim.
Od puza sto nosi elevator u njega svake 2.
I kajla od puza iz bunkera do lule svake 3.
![]()
Po rečima servisera ti metalni ležajevi treba da idu 4000 sati...Nije to sad nesto ni komplikovano zamijeniti te lezajve na osovini. Nemamo Claasa, ali nas Deutz sad ima 5300 rs. Na zadnjoj osovini jos nikad nisu mijenjani lezajevi, na prvoj osovini na 4500rs jedan lezaj dobio malo lufta, tad smo zamijenili sve cetiri lezaja ( ostala tri su bila dobra, mozda su i bolji nego sto smo ove stavili). Kolega ima isti kombajn, odrzavanje nula bodova, pali, vozi kad nesto stane, popravlja, i tako u krug. Kombajn mu ima 6300rs, jos uvijek su orginalni lezajevi i na prvoj i zadnjoj osovini.. Drugom prijatelju sam mijenjao lezaj na zadnjoj osovini, tu nismo skidali osovinu, vec na lici mjesta zamijenili lezaj. Skinuli vanjski lezaj sto drzi osovinu, pa lezaj prvog slamotresa, i na drugom zamijenili lezaj, zatim vratili prvi lezaj od slamotresa, i lezaj osovine. E da napomene, svi kombajni su 4 slamotresa, i slamotresi nisu nesto dugi, pa mozda nemaju preveliko opterecenje na lezajeve..
Na propelere je. Crkne lezaj od remenice svake god.Balansiraj vjetar..
Na propelere je. Crkne lezaj od remenice.koji df druze?cesto smo menjali pre lezaje vetra i kuciste na4075 dok nismo jedne godine po knjizi odradili stelovanje i od tada drzi dosta.evo vec 4godina od zadnjeg menjana lezaja vetra sad se nakon zetve poceo malo cuti.ide zamena uskoro.ove godine je vecinom usluzno skinuo skoro 200ha