Claas

Niko ne prati pisanje.Mixer je pisao da se istopila izolacija na žici, kapljalo i zapalilo njivu a on je uspeo da zbriše na vreme.

Jbg nisam procitao. Kako se mogla istopiti zica, to mi nije jasno. Zasto nije izbacio osigurac ako je bilo toliko opterecenje ma toj zici.
Ne pitam ovo zato sto bih da se pravim pametan, nego se nekako kod kombajna najvise bojim pozara. Sve se moze opraviti, zavaraiti, ostrugati, ali pozar je uglavnom koban.

Maticu mi imamo Yorkov kompresor,a on je jos skuplji nego na averu. Taj kompresor se ugradjivao u Claasa do 2000god,inace najgori i najskuplji kompresor

Jbg nisam procitao. Kako se mogla istopiti zica, to mi nije jasno. Zasto nije izbacio osigurac ako je bilo toliko opterecenje ma toj zici.
Ne pitam ovo zato sto bih da se pravim pametan, nego se nekako kod kombajna najvise bojim pozara. Sve se moze opraviti, zavaraiti, ostrugati, ali pozar je uglavnom koban.
Nije izolacija na žici. Kompresor zaribo i upalilo se kvačilo u remenici. A ta remenica ima plastičnu zaštitu od prašine koja se istopila i kapljala na zemlju. Uvatila slamu i puff...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Na ovom novom sam skinuo tu zaštitu da ne mislim. Samo izduvavanje svaki dan...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Sto nisi zvao Vladu iz Novog Beceja, on mi pokazao nekoliko kompresora za Claas-a, mozda je imao i za tvoj. Posto mi je rekao da treba da dodje kod mene u selo na Avera nesto da radi, a u Srpskoj Crnji mislim da je spomenuo da je menjao kompresor. Ali sad sta je tu je, lakši si za 81k...
A na ove starije kombajne, ako se ne može naći kompresor, lakše napraviti nov nosac za kompresor koji se kao nabavlja, a i da je povoljan.

Kod claasa mege i dominatora je problem mali hladnjak klime,tako da niko nece da ti ubaci drugi kompresor i da ti da garanciju. Mora da se menja hladnjak i komplet instalacija

Mislim da nemam to, jedino što kroz otvor mogu staviti i skinuti blinde i onaj lim eventualno na korpi, ali moram skidat grlo za mjenjanje korpe, što i nije neki problem bio.

Nazad
Vrh