Claas

Video sam još jednog clasa sa takvim periskopom .Odličan je zbog prašine.
 
Tako je.Periskop služi za prevenciju od prašine.Filter ne mora da se izduvava jer uvek bude čist.Smešno izgleda ali radi radnju, pogotovo u kukuruzu.
 
Drugari poznaje li ko kakvog dobrog limara koji bi mi napravio nove rakete. Adapter je claas 4 redni starija varijanta, ja bi mu donio ove sadasnje stare. pa po njima.
 
Dali neko ima iskustva sa dominatorom 85, hocu da predjem sa zmaja na clasa , pa me interesuje na sta da obratim paznju pri kupovini. Nasao sam jednog zapusten je malo ...
 
Treba da gledaš sve kao i na Zmaju a pošto je zapušten verujem da mu nije prejaka cena pa imaš dosta lufta da mu izmenjaš sve i voziš bez problema.
 
Stanje motora možda najbitnije pa onda ostalo.Sve ovo se da napraviti i dovesti u red. I ja sam gledao 85 kad sam kupovao kombajn, ali sam odustao jer kome ga sutra prodati.
 
Motor je najmanja stavka.Osovine, kućišta, reduktori, lađa, slamotresi, vetar, prenosnici, transporteri...ima dosta stvari koje treba da se pregledaju i koje iziskuju znatna ulaganja.
 
Ja sam kod mene na 98 rešavao par gluposti u hodu pa sam odlučio da na proleće pravim promaju u kombajnu i menjam sve što je sumnjivo bez obzira na cenu.Ako ti ne daj Bože zvekne reduktor koji pogoni spiralu za punjenje bunkera može da ti strada i lanac ovršene mase uz to a posao da se skine iziskuje dosta vremena koga u sred sezone nema i naravno povlači znatna novčana sredstva ako uz to strada i nešto što uopšte nije trebalo.
 
Najveci problem je kad crkne u zetvi,jedino Almex ima deo na lageru. A kad preko zime remontujes,imas vremena da nadjes zamenske-jeftinije delove. U zetvi,ne pitas za cenu,trazis najbrze resenje
 
Nazad
Vrh