Claas

lep je to kombajn, na lexsiona mislim ali kada bi mogao da biram, uvek bi pre uzeo NH...bez razmisljanja i dileme...
cak sam imao priliku da pre nekih desetak dana kosim soju u drustvu leksiona 570 i NH 8060 i jos nekih drugih kombajna.....ni u jednom momentu klas nije bio ispred NH....ta serija NH mi je i jedan od najboljih i jedan od naj lepsih kombajna koje sam ja do sada video...

lep je klas ali hvala lepo, daleko mu lepa kuca... :D :D :D , ima tu u izboru jos kombajna koji su jeftiniji a nisu nista losiji...

11juivs.jpg
moja makina
Post je spojen: [time]1287145399[/time]

Post je spojen: [time]1287170716[/time]

ovo je klasov kombajn koji sebe odize od zemlje mislim da mi je prednost brdovitom predelu ali moze da odigne heder oko 2,5 m minimalno,ima 4 slamotresa i radi kao singerica.
14kusmd.jpg

1zy7u5u.jpg

2edqebp.jpg

cini mi se da su osovinu slamotresa platili vrtoglavih 1000-1500 eura

pozdrav svima
prodao sam moj massey ferguson kombajn i sada hocu da kupim nekog klasa.
dal moze neko da mi obijasni detaljnije koja je razlika izmedju klasa dominator 108 i dominatora 106
i razlika izmedju dominatora 108,106 i 98,96
hvala,pozdrav

Ako pročitate ovu temu ima dosta objašnjeno o ovim kombajnima o kojima se Vi interesujete.Osnovna razlika izmedju 96 i 98 i 106 i 108 je godina proizvodnje.Dominator 96 je kombajn sa pet slamotresa a Dominator 106 sa šest slamotresa.Postoje i razne varijante tih kombajna s, sl, sl maxi, vx ... (možda sam nešto i zaboravio) a podatke za mehanizaciju možete naći na ovoj adresi:
http://www.konedata.net/ :cao:

Nisam proveravao da li je ovo vec postavljeno

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wPC4EnUscyQ&feature=related[/youtube]

ja imam columbus za svoje potrebe to su neki pra istoriski ali zavrsava poso u bunkut staj 6 dzakova zita ali cisti ko za panaiju

Pozdrav ljudi,molio bi za jednu pomoc,juce je mom stricu izgoreo kombajn CLAAS DOMINATOR 98 CLASIC pa bi zamolio sve koji znaju gde bi mogla da se nabavi kabina za takav kombajn,motor i jos kojekakvi delovi a trebao bi nam i majstor koji bi to mogao da odradi.Hvala unapred

SAKULJAN je napisao(la):
Pozdrav ljudi,molio bi za jednu pomoc,juce je mom stricu izgoreo kombajn CLAAS DOMINATOR 98 CLASIC pa bi zamolio sve koji znaju gde bi mogla da se nabavi kabina za takav kombajn,motor i jos kojekakvi delovi a trebao bi nam i majstor koji bi to mogao da odradi.Hvala unapred

ova kabina u madjarskoj kosta 500.000 forinti ( oko 1800 eura )
2wc1yrd.jpg

evo ti link:

http://kombajnbonto.hu/product_info.php?cPath=21_34&products_id=346

evo i motora: jeste da je malo velik za taj kombajn ali...... Mercedes V6 240 ks ( sa anaserom, alternatorom i svim sto treba da je na jednom motoru ) cena 4300 eura. Treba samo da se montira i zakace kaisevi.

wb99pf.jpg

kod ovih likova moze da se nadje sve zivo za claas kombajne. Imaju i nove i polovne delove.

Nazad
Vrh