Claas

Inače po knjizi se menja ulje u menjaču ma 50 sati,prepostavljam da nisi ko ni ja nikad to uradio.
Na 50 rs, da nije mozda na 500 rs, ili 2. godine?
Ja prosto ne verujem da se menjea na samo 50 rs. Obicno u takve teako opterecene zupcanike ide GL4 neka varijanta. Ustvari gde god ima nekog legiranog gvozdja, brzonza, bakar i sl ide GL4.

Na 50 rs, da nije mozda na 500 rs, ili 2. godine?
Ja prosto ne verujem da se menjea na samo 50 rs. Obicno u takve teako opterecene zupcanike ide GL4 neka varijanta. Ustvari gde god ima nekog legiranog gvozdja, brzonza, bakar i sl ide GL4.
I ja se čudio,mada je knjiga iz 1974
Ko zna možd asu tada važili takvi standardi.
Aj da proveeim još jednom pa javim.

Poslednja izmena:
Bice mu kao i meni, mjenjac suv ko barut. A ja krenuo da dospem misleci nece da fali, stalo na kraju dosipanja 4 litra i nesto a ide 4.7l tokom mijenjanja.
A radi kao sat za cudo.

Jel može neko da objasni kako se španuje kajiš od hidraulične pumpe na novijim kombajnima? Neki je sistem skroz čudan. Ima neka opuga u čauri i jednu maticu sa donje strane te čaure, i od gore ima neku maticu sa šeširom koja je navarena isto na neku cev sa unutrašnjim navojem. Koju god maticu da odvrćem ili zavrćem, ništa se ne dešava...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nije mi radio onaj prekidac na secki.Kada sam ga razradio i stavim secku u radni polozaj upalim vrsilicu i heder dam pun gas nece da ugasi lampicu.Inace nije radio taj prekidac i samim tim nije se ni palila sijalica na kojoj je secka.Probao da zamenim magnetni senzor na osovini secke opet isto negasi

Mozda da slikas.

Evo iz kataloga...

Ako ti se vise olabavio kajs,onda ti nije dovoljno dotezanje te opruge. Onda ces morati da pomeras pumpu kako bi zategao kajs

Ma sve je ok. Nego mi u pšenici htela ta sa šesirom kao da malo lupka, kao da nije zategnuta. Pa sam tu čačkao i ne lupa više, a reko kad već čačkam da ga malo došpanujem...

Nazad
Vrh