Claas

Pozdrav ekipo, trebam pomoc oko podeaavanja Dominatora 88 za uljanu repicu. Da li se moze raditi sa 3d sitima, u koje polozaje treba postaviti usmjerivace vjetra. Brzina kretanja, ovo mi je tek druga sezona rada sa kombajnom, prosle radio samo psenicu i kukuruz. Tako da mi je svaki oblik pomoci i savijeta dobro dosao. Hvala unaprijed

Edukovan i zainteresovan elektricar bi pronasao neku caku kako da ne smanjuje obrtaje. Meni se cini prema Cicijevim rijecima da smanjuje obrtaje motora prema brzini kretanja. Sto znaci da mu je u kompjuteru zapisano da je maksimalna brzina recimo 20kmh, i kada se dodje do tih 20kmh ili cak i prije kompjuter smanjuje obrtaje motora da se ne predje ta granica. Sad bi tu trebalo pomjeriti tu granicu ili je skroz izbrisati, ili zajebati senzor da pokazuje duplo manju brzinu od stvarne.
Da se ogradim ovo su nagadjanja, mozda ima neki deseti sistem smanjivanja brzine. Ali je ovaj najjednostavniji

On varira izmedju 1400 - 1500 obrtaja motora u transportu trećom. Sve zavisi od opterećenja.
Čim se ubaci u trecu automatski smanjuje obrtaje, čak i sa upaljenom vrsalicom.
Znači da signal sigurno dolazi od menjača/senzora ne trecoj

Steluje se. U trecoj brzini u zavisnosti od zemlje ogranicenje se krece od 20 do 25 km/h. Pa tako u zavisnosti od motora, pumpe i prenosa gas moze da varira od 1500 do 1900o/min

Koje su prednosti i mane pogona zadnjih točkova.
Da li oni uvek rade?
Ne znam da li na svim kombajnima, ali na nekima mora da se ugasi ako kombajn ide niz nizbrdicu pa postoji rizik da oslabi pritisak na zadnjim točkovima, tada zadnji prokližu i kombajn ode, u suštini mora se gasiti u takvim situacijama.
Inače odlična stvar kada su vlažni uslovi.

On varira izmedju 1400 - 1500 obrtaja motora u transportu trećom. Sve zavisi od opterećenja.
Čim se ubaci u trecu automatski smanjuje obrtaje, čak i sa upaljenom vrsalicom.
Znači da signal sigurno dolazi od menjača/senzora ne trecoj
Skines zice sa njega i mozes u radar da uletis

Kod nas u selu mege idu brzo veoma… pogotovo ona starija 118.. ja sa imt 555 nisam mogao da je stignem pun gas…

Na Megi kondezator od klime ima levo i desnk izvode za vodu, levi izvod sto se natacinje crevo na njega mi je pukao i to bas ono nepristupacno. Da li mkgu rupu od te strane gde je pukla ta plastika sto se natacinje crevo za kondez da zapusim silikonom? Da li ce sva voda ici na drugu stranu? Da li moze to? Posto ne znam kako da sad stavim crevo a sve se sliva u kabinu od te strane.

Nikola,skini onu plastiku u kabini i onda bi trebalo da mozes lepo da pridjes. Meni kaplje kondenz na oba creva,pa ne znam koliko je pametno da se jedan zapusi

@milovan vrsac i meni kaplje na obadva. Skinuo sam unutra sve i pukla je bas desna strana koja je nepristupacna. Pomericu ja kondezator ima lufta na crevima da se pomeri da se ne ispusta freon ali ne znam sta da radim lepak to tesko da ce drzati kada se crevo natakne.

Nazad
Vrh