Claas

Glupost koja se resi za 50 dinara, al pre toga hoce da upropasti tapacirung.

Malo smiješno, meni kapalo tako na kombajnu 88.' god. i još uvijek se to događa na puno novijim generacijama...

Koja je procedura kod skidanja remena za pogon bubnja i bitera na tucanu 320, trebao bih provjeriti balans i ležajeve, nekako mi nemirno radi na velikim obrtajima (1300_1400 jecam), nema spanere pa me zanima, nisam nikada skidam sa tih vario remenica

Nemam klasa ali bih rekao da su to preveliki obrtaji bubnja. Gde si procitao da treba na tom obrtaju da radiš? Taj kombajn bi trebao da ima svoje predložene postave za svaki usev u svom meniju.

Zbog toga sam i pitao jer i moj Dominator radi u tom dijapazonu obrtaja.Na Dominatoru se smanje obrtaji bubnja na minimum pa se uvrnu namenski šrafovi u remenicu na bubnju, tako se ista dodatno raširi i onda može da se skine remen.

Tukano, Dominator i Medion su sustinski isti kombajni. Jedino je na Tukano motor ko svet nazad 😂
Valjda nisu racunali da debele 🤣

E bas tako. Samo sto ne znam za namenske srafove, bilo koja dva srafa M12 mogu da posluze. Malo im obrusi navoj na kraju da se ne osteti pa da zeza kada odvijas.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ne razumem ovo za debele? Inace, zamenio sam onaj set sa dva valjkasto konusna lezaja bas na toj remenici sto se srafi da se rasiri. Nema vise lufta.

Piše da se krupniji ljudi teško mogu snaći u motornom delu na Dominatoru i Medionu. 😂
Mene muka uhvati kada treba nešto da petljam a spadam u grupu mršavih, u žetvi ječma menjao sam mikro sito na ac pumpi u sred njive...😱 Ćebe preko motora i super brzinska reakcija inače odoše oba svedoka. 😂

Aha, jasno mi je. Na dominatoru i megi nisu racunali da ima i debeli. Ja shvatio da se odnosi na tucana. Jos merkator imao motor pozadi, jbg trebalo im vreme da ukapiraju da se zeznuli.

Nazad
Vrh