Claas

Da li neko zna kako su se pokazali claasovi kombajni sa rotorima umesto slamotresa, konkretno lexion 480? :)

Ja iz hladnjaka imam crevo i slavinu do tamo skoro gde se i ulje ispusta iz motora, a iz bloka motora voda gde se ispusta to nisam nigde video, nigde cep nema nikakav na bloku.

Pitanje iz usluge. Naime radi se o spadanju lanaca u uvlacnom grlu, kombajn je dominator 86, u vrsaju kukuruza spadnu odprilike svakih 7-8 ha. Pocelo je sa lancima koji su dosli na kombajnu iz DE, a poslije zamjene i lanaca i lancanika se isto nastavilo,. Cak mislim da je uzeto sve iz originala, kaze mi covjek da se zglobovi lanca tj karike napune kukuruzovinom i onda slijedi spadanje. Jel neko zna zasto se ovo desava, jel ima veze broj obrtaja tog lanca? Hvala. (Ne znam bas sve pojedinosti, sve inf. su iz druge ruke)

Jel ima neko vario heder a da ima i bocnu kosu za uljanu repicu??
Koja je razlika izmedju obicne kose i kose sto ide na vario heder?

Pitanje iz usluge. Naime radi se o spadanju lanaca u uvlacnom grlu, kombajn je dominator 86, u vrsaju kukuruza spadnu odprilike svakih 7-8 ha. Pocelo je sa lancima koji su dosli na kombajnu iz DE, a poslije zamjene i lanaca i lancanika se isto nastavilo,. Cak mislim da je uzeto sve iz originala, kaze mi covjek da se zglobovi lanca tj karike napune kukuruzovinom i onda slijedi spadanje. Jel neko zna zasto se ovo desava, jel ima veze broj obrtaja tog lanca? Hvala. (Ne znam bas sve pojedinosti, sve inf. su iz druge ruke)
Kako je montiran taj lanac, mislim one poprecne letve?

Ne znam, ja to nisam vidio. Mislis da nisu okrenute naopako, jel su one kao ''u'' profil?
Milovane, kakve kocke? Probano je sa razlicitom silom dotezanja lanaca.

U ovom mom katalogu nemam ovaj manji silen blok, da li neko ima kat. br? Dominator 76,možda odgovara i od drugih. Dimenzija rupa 18mm, 34mm širina i 42mm dužina.

Nazad
Vrh