Claas

Ako je to tako onda zasto kupiti na nasem trzistu. Zamislite sta je sve onda losije, ako je motor slabiji od deklarisanog. Kakve su osovine, lezajevi, remenice, lancanici, zubcanici...
Nije to slucaj samo kod Classa isti je slucaj I sa drugim brendovima kad je u pitanju nase trziste

Ako je to tako onda zasto kupiti na nasem trzistu. Zamislite sta je sve onda losije, ako je motor slabiji od deklarisanog. Kakve su osovine, lezajevi, remenice, lancanici, zubcanici...
U pitanju je samo motor. Kod nas prolaze takvi motori a jeftiniji su i jeftinije održavanje. Bilo kakav problem oko adblua kombajn staje i nema mrdanja. Gledao sam na youtube-u liku se pokvario merač nivoa za adblue. Kombajn u sred njive stao i tu su i menjali na licu mesta. Može kod nas da se uzme i sa adblue-om, ali ja sam hteo ovu varijantu. Sipaš naftu i ne misliš. Ako ti slučajno nestane adblue opet se sve gasi i nema mrdanja dok ne naspeš ponovo...

Firma sa kojom radim ima Claas mehanizaciju, traktore, kombajne i uopšte nemaju reči hvale za ad blue sisteme. Imaju probleme i sa traktorima i sa kombajnima.

Poslednja izmena:
Prvo moraš redovno da ga sipaš.
Različito od mašine do mašine ali oko 5% od potrosnje dizela je neka srednja vrednost.
Drugo, sistem je osetljiv, senzori.
Treba sto je duže moguće izbegavati.
To nam neće spasiti planetu, ali ce zato necije dzepove napuniti
Moje mišljenje

Kod nas od sad ništa više bez AdBlue. A ekipa već to naveliko blokira, vade se dpf-ovi, blokiraju egr-i...

Ja sam te gume i kecelje menjao bez vađenja slamotresa, samo sam vadio uloške sabirne da bih mogao lakše da se zavučem unutra a vidim da je sistem sabirne isti kao na Dominatoru.

Moze i tako, ali sam ja vec namenski vadio slamotrese zbog preventivne promene lezajeva. Kad sam sve to izvadio onda sam i ovo uradio i prepakovao.

Nazad
Vrh