Claas

Opet ne kapiram sta tu ima da se štiti? Ne znam dali na isto mislimo...

Jel ima neko sliku kako je namestio?
Iskreno nisam nešto tu ni primetio
Ja sam stavio cev izmedju prednih tockova tj ispod zadnje tacke kačenja cilindra

Zaboravio sam, kod vas na claas-u su drugacije postavljene opruge. Na deutz-u su opruge drugacije postavljene i ono crevo bi leglo ko budali samar.
dec7ab4b99fb859adedb340f4381a0c2.jpg

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Jaci motor, mozda malo jace remenje i to je to. Slican je i Tucano, ali su mu motor premestili napred. Valjda su se nemci ugojili pa nisu vise mogli da se zavlace u motorni prostor.
Tucano se ocito gasi i na njegovo mesto dolazi Trion serija. Ovom Trion serijom je Claas nezvanicno priznao da mali dob nije najbolje resenje i presli su na 600 mm dob koji je kod starog Lexiona. Novi Lexion je dobio jos veci dob i 2 sine gratis, a samim tim i nize obrtaje vrsidbenog aparata cime se dobija dosta manje loma. Trion je po meni unapredjeni stari Lexion do serije 700, a Lexion je prerastao u nesto vise zbog dodatnog separatora nesto slicno kao kod NH i tx serije.
Vidim da Trion ima nesto drugaciji pogon secke i grla (hedera), ali pogon aps-a, doba, bitera, ladje i vetra je iz starijih lexiona.
Niko kao Claas nije u poslednje vreme izbacio ovoliko novih modela, mada srz svih novih je stara serija Lexiona. Ocito im se to pokazalo kao najbolja varijanta.
Zanimljiv je i cemos automatik koji "ril tajm" prati i prilagodjava parametre celog kombajna.
Trion je zadrzao standardni sistem hladjenja motora vec oproban, dok su Lexioni preneli resenje hladjenja iz serije 700.

Nazad
Vrh