Claas

uzeo sam taj dugacki sanok i izdrzao je jednu sezonu i na samom pocetku druge sezone u jecmu se raspao,kad sam primetio da nece dugo resio sam da porucim drugi jeftiniji al da probam od firme tagex,zovnem lika koji se reklamira na oglasima da ima tagex i porucim i jos mu naglasim da mi slucajno neposalje sanok,on posalje aksom isti dan a ja posto sam u kombaju kazem zeni da cim stigne da mi donese na njivu jer sam video da nece izdrzati,zena donosi remen upakovan u beli neprovidni najlon ja ga uzmem i nastavim vrsiti dalje,dodjem do pola njive kako sam krenuo i kajs se raspao kao da je video da je stigla zamena,koja sreca,ja raspakujem novi kad ono opet sanok,lik mi podvalio al posto nisam imao izbora precutim namontiram i teraj dalje a inace bi mu vratio,i taj drugi kajs se raspao sledece sezone i jos ga imam za reklamu,ta dva sam platio kao jedan original,posle toga sam uzeo u almeksu i evo ga 4 godine vec i jos nema traga ostecenja,i koji je sad tu jeftiniji.....

Vec sam kupio Continental ContiTech-AGRIDUR ojacana verzija, upola cene od originala, skidao sam original, bas radi probe, zanima me koliko ce da izdrzi ovaj, pa da znam da vam javim. Kaze mi jedan moj drugar, da je stavio od jeftinijih remenja, svaki dan morao da ga spanuje, rastegao se ko zvaka, namontirao jos dodatnih spanera i jos uvek radi sa njim.
Cuo sam da postoji originlnih delova u NS, a da su jeftiniji nego u ovlascenom dileru.

Plivaju_e_opruge_hedera.png
[/URL]upload a gif[/IMG]
Kombajn parkiras na ravno Heder spustis na 10cm od betona (sanke sa strane) iza klipa imas matice I platne (tamo gde idu blokade kad se kaci adapter) koje su slobodne, imbusima of napred stelujes da zazor izmedju platni I ploce kroz koju prolaze bude koliko se secam 10mm
Mozda gresim za ovih 10mm davno sam to radio al tu je negde

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Cuo sam i ja da ga svi hvale, videcemo kako ce da se pokaze, ako se bude dobro pokazao, posle psenice nalazice se i moj Zmaj-Drnninborg-D3800 u oglasima. Ipak na Claas-u ne znam sta moze da nedostaje, a Dronninborg je kupljen nov, redovno odrzavan i nikad nije bilo kvarova, ni problem koji remen staviti, isao i sa naj jeftinijim remenjima, samo sto nam je u zadnje vreme postao mali :osmeh:

- - - - - - - - - -

@sinisa1979 u Zrenjaninu ima velika prodavnica remenja, oni kazu da su direktni uvoznici Continentala i naj jeftinijih. Kontaktiraj me u p.p. ako zelis kontakt telefon.

Kombajn parkiras na ravno Heder spustis na 10cm od betona (sanke sa strane) iza klipa imas matice I platne (tamo gde idu blokade kad se kaci adapter) koje su slobodne, imbusima of napred stelujes da zazor izmedju platni I ploce kroz koju prolaze bude koliko se secam 10mm

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока[/QUOT

Da si procitao ovo upustvo koje si nalepio uz svoj post znao bi koliko milimetara,inace na grlu sa desne strane ima nalepnica na kojoj je sve lepo nacrtano kako i na koliko se steluje,fabricka nalepnica

Vec sam kupio Continental ContiTech-AGRIDUR ojacana verzija, upola cene od originala, skidao sam original, bas radi probe, zanima me koliko ce da izdrzi ovaj, pa da znam da vam javim. Kaze mi jedan moj drugar, da je stavio od jeftinijih remenja, svaki dan morao da ga spanuje, rastegao se ko zvaka, namontirao jos dodatnih spanera i jos uvek radi sa njim.
Cuo sam da postoji originlnih delova u NS, a da su jeftiniji nego u ovlascenom dileru.
Ja sam pisao o remenju, kod mene na sjecki na claasu ide remen 22x6042li, original je 900hrk, optibeltov remen agro power istih dimenzija je cak malo i skuplji, posto original nisam mogo isti dan dobit uzmem optibelt jesen je odradio evo poceo i ovu godinu remen kao nov, isti taj remen optibelt u s-club ili kako vec pise ima i za 400hrk, i taj nije trajao 5kj, continetal agridur je također jako dobro remenje ali isto skuplje ..

Tagex sam viđao na df, nije se nikako pokazalo, Gates isto dosta dosta lošiji od optibelta i continentala ..

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока[/QUOT

Da si procitao ovo upustvo koje si nalepio uz svoj post znao bi koliko milimetara,inace na grlu sa desne strane ima nalepnica na kojoj je sve lepo nacrtano kako i na koliko se steluje,fabricka nalepnica
Citirao sam nemogu uz pomoc mog SOFISTICIRANOG telefona da otvorim slike!
Napisao sam koliko se secam, davno sam to radio,
Izvinjavam see ako sam nekog uvredio!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Ja sam pisao o remenju, kod mene na sjecki na claasu ide remen 22x6042li, original je 900hrk, optibeltov remen agro power istih dimenzija je cak malo i skuplji, posto original nisam mogo isti dan dobit uzmem optibelt jesen je odradio evo poceo i ovu godinu remen kao nov, isti taj remen optibelt u s-club ili kako vec pise ima i za 400hrk, i taj nije trajao 5kj, continetal agridur je također jako dobro remenje ali isto skuplje ..

Tagex sam viđao na df, nije se nikako pokazalo, Gates isto dosta dosta lošiji od optibelta i continentala ..

Nije ni svaki optibelt isti, kao što nije ni svaki vogel plug isti. Postoje klase remenja i namjene. optibelt agro je dobar remen i ne treba žaliti novaca za njega a kolega prije nekoliko godina na zmaja na pogon hidraulične pumpe stavio optibelt, neki "obični" ali skup samo jer je optibelt. Upalio kombajn, podigao je heder od zemlje ali više ništa nije mogao, remen se išćijao da je to strašno bilo za gledat. Odnesao ga u trgovinu gdje je kupio, kažu ne priznaju jer je "nestručno rukovanje" u pitanju. Ajde, hitno, kupi borovo naj jeftiniji remen koji je našao, kombajn dan danas s tim remenom radi...

U pitanju je garant bio neki remen koji je bio gibljiv ali nije bio za velike terete i jednostavno ga je raskinuo. Nisam mogao vjerovat da se optibelt tako potrgao al kasnije vidim da remen nije remen i da nije svejedno koja oznaka je na njemu, kao i ležajevi, moraš znat šta kupuješ.

Milovane jedino ako zna član Tomić jer ima kamione sa tim motorom.Elem nosač i alternator spakovani,temperatura ispod polovine zelenog polja. :osmeh:

Nazad
Vrh