Claas

Ja mislim da su sanok... Ako se ne varam Poljska je u pitanju?

u06uygs.jpg

Da se upišem u klub.

Evo slika i sa mojom masinicom
U pitanju je Claas Mega 202 sa hederom S450.

9bq7seoij

Da li neko od vas ima Claas-ov heder S za soju? Trebaju mi neka informacija o ovom hederu. Dobio sam ovaj lim uz heder, gde on ide, gde treba da se montira i kako bi mogao da fixiram heder? Kazu da samo na soji treba da bude flexibilan da bi pratio teren, a na psenici treba da se fixira da nebi lomio kosu.

Poslednja izmena:
Koje remenje koristite na vasem Claas kombajnu? Osim originala, za koji sam se raspitao i mnogo mi se cini 27000din, za remen 22 od secke. U toj meri ima puno jeftinijih, Optibelt, Rubena, Dunlop, Shwartz, Continental, i.t.d. Samo ne znam kako se ponasaju i koliko dugo traju? Hvala unapred!

Ako je upitanju dugacki remen od secke veruj mi isplati se i to debelo da ga platis 27000 ako je toliko u almeksu,nemoj bacati pare na sanok,provereno dva put na mojoj kozi

Ako je upitanju dugacki remen od secke veruj mi isplati se i to debelo da ga platis 27000 ako je toliko u almeksu,nemoj bacati pare na sanok,provereno dva put na mojoj kozi

Zanimljivo...

U zadnje vrijeme kad se potegne tema o claas kombajnima i remenju, kažem da kod nas kruži priča kako claas koristi svoje specijalno remenje jer valjda nema isti kut kao i stanradno remenje koje se može kupiti po kud i kamo jeftinijoj cjeni. Varijatorsko remenje pogotovo. Kasnije me ispravljaju da to nije istina, da ima remenja drugih proizvođača i da se može koristiti bez problema a sad i ti potvrdiš da je ipak original remen bolji i od ovih zvučnijih imena...

Što je na kraju od ovog istina?

CLAAS je u klasi za sebe i tu nema govora i mislim da treba kupovati original remenje za njega i da će se taj remen isplatiti tokom dugogodišnjeg rada.

Pa pazi više ni original nije original,ja na mom kombajnu imam još 70% prva ugradnja fabrička remenja a imam i kupljeno original pre par godina pa su već pri kraju...:ppozdrav:

Orginal je orginal samo treba uzeti od orginal ljudi, a ne od ovih ljudi koji nisu ljudi...
Sad sam se razocarao, ovde matic hvalio zmaja, a udade ga za jos starijeg claasa. Na kraju cu ostati sam sa zmajkom, il cu i ja morati neki 204 mega giga uzeti...

Nazad
Vrh