Claas

Sve to stoji za Axial ja sam tamo bio prije 5 godina kad sam kupio kombajn, cijene identične kao kod naših dilera za Claasa imaju sve i nemaju ja sam doso po nove letve, lance i lančanike za uvlačno grlo 2 letve su falile da ima sve i imali su 2 lančanika a trebala su mi 3, da sam znao onda cijene ne bih iso prevalio sam bio pun k. km ni za sta sve sam to mogo onda kod nas u đakovu kupit za iste pare, onda je jos eibl&wondrak radio, to mi je komsija nafalio da idem on odande strojeve dovozi bolje da nisam iso ..

Btw..
Ne bih se čudio da ovi nasi dileri iz hr kupuju tu zamjensku robu i podvaljuju pod original, samo ajd znaj ..

Za ono sto tebi treba moze da prodje,inace sam uzeo od sanoka dugacki remen od secke,moram jednom okaciti sliku da vidite kako izgleda posle jedne sezone

Ja sam tako kupavo trožilni remen sto pogoni vrsalicu "Borovo" i svake godine sam ga mjenjao 3hbX4100 onda sam kupio optibelta, eno ga treća sezona na kombajnu sad će 4-ta, jos se slova nisu pojela na njemu a kamoli remen, razlika je dupla ali vrijedi ...

Uzeo i ja Rofan 3hb*3750 pa nije odradio celu sezonu jer se raspao.Na njegovo mesto došao Vector od 60 eura koji je išao 3 godine a Rofan koštao 250 evropskih.

Eto, nekada nije najskuplje najbolje, kod borova je problem sto nisu imali nikakvih vlakana konaca u remenu cista guma, i to se istegne i popuca, dok optibelt,gates i ostali su ipak po tom pitanju bolji, gatesa mislim da je vrh sad samo njega i uzimam, posto i kod nas u firmi prva ugradnja na kombajnima je Gates ..

Ima i do starosti remenja.Kod jednog tipa ne postoji remen koji nema u ponudi ali je problem što mu je specifično remenje staro min.30 godina pa ne može dugo da traje a košta dosta.

mi smo od tebe kupili onaj perkins motor od konzula za kola kombajn to je bilo prosle godine u vrsaju suncokreta

Joj bre covece skoro sam bio u Velikom Gradistu,a izgubio sam tvoj broj hteo sam da svratim da vidim sta se radi..pusti mi u poruci broj molim tee.Pozdrav

- - - - - - - - - -

Eto, nekada nije najskuplje najbolje, kod borova je problem sto nisu imali nikakvih vlakana konaca u remenu cista guma, i to se istegne i popuca, dok optibelt,gates i ostali su ipak po tom pitanju bolji, gatesa mislim da je vrh sad samo njega i uzimam, posto i kod nas u firmi prva ugradnja na kombajnima je Gates ..

Kod mene prvo pokupe kaise sto imaju utisnuta ona zlatna slova klas original,pa optibel,pa na kraju tek uzimaju Gates..

Deutz Fahr na novim kombajnima ima prvu ugradnju Gates, ako njima valja, valja i meni, malo su i povoljniji od optibelta, zato i uzimam kvalitetom prezadovoljan, i zato necu da mjenjam ...

@zektor
Pa svaka malo bolja prodavaonica dijelova za kombajne ima optibelta ..

Ja imam 2 Sanoka na masinama i to su oba stavljena jesenas, jedan je na kombajnu 3HB a drugi na tratkoru, 13-ka na alternatoru i mogu vam reci da se oba tegle a jako su malo radili. Izvinjavam se za off-topic.

Da li se zna koja je prva ugradnja kod Claasa? Ja sve mislim da je Gates.

Nazad
Vrh