Claas

Floyd mani me znam vlasnika da vidim ja neki drugi kombajn kako bi izdržao kod njega.A ja kao vlasnik ne avera smatram da je taj kombajn bezobrazno skup a malo opreme je na njemu a da dodaš još malko para imaš tucana 320 sa svom elektronikom na njemu sve se podeašava iz kabine na dugme sem otvaranja bunkera i podešavanja korpe koje je na novjim serijama već rešeno!!Ja sa mojim tucanom 320 nisam uspeo da napravim tolko vagona za tolko sati jer nemam ni parcela ni prikolica za tu mogućnost!!

Floyd mani me znam vlasnika da vidim ja neki drugi kombajn kako bi izdržao kod njega.A ja kao vlasnik ne avera smatram da je taj kombajn bezobrazno skup a malo opreme je na njemu a da dodaš još malko para imaš tucana 320 sa svom elektronikom na njemu sve se podeašava iz kabine na dugme sem otvaranja bunkera i podešavanja korpe koje je na novjim serijama već rešeno!!Ja sa mojim tucanom 320 nisam uspeo da napravim tolko vagona za tolko sati jer nemam ni parcela ni prikolica za tu mogućnost!!

Ali nemaš predbubanj...

Tih 14 vagona je navrseno u 5 parcela u istom delu atara ukupne povrsine 10 ha, u prevozu su bile 2 zmajevke i 2 tehnostrojke i kipovano je na leniji. Tucano 320 je odlican kombajn i dugo sam se dvoumio izmedju njega i Avera (pricam o novom modelu Tucana), presudila je ogromna razlika u ceni i APS sa kojim sam se se uverio da pokazuje razliku u soji koja je ogromene mase, jake zeleno zute stabljike a zrelog zrna od obicnog sistema bez njega-bubanj biter koji imam na Dominatoru. Sto se tice opreme ne znam sta tvoj stari model Tucano ima sve na sebi da toliko odudara od Avera ali recimo da mozes imati elektronsko podesavanje sita, eventualno quantimetar i reduktor za smanjenje broja obrtaja bubnja-varijator o kome smo pricali, kad vec nemas elektronsko otvaranje bunkera koje postoji kao opcija na starom modelu a kod Avera ne postoji ta mogucnost. Novi model Tucana je dosta nabudzen u odnosu na Avera sto se tice elektronike,podesavanja kombajna i to je druga prica-mali Lexion ali sto se tice mehanike osnova vrsalice ostala ista kao kod starog modela.

To da al opet 5 slamotresa je 5 slamtresa ali nisam nikad mogao da uporedim predbubanj u suncokretu protiv običnog bubnja mislim da tu je običan bubanj u prednosti a malopre sam se setio mikseru ja pšenici teram bržw nego ti tačno isti heder imamo ja teram 4 km/h na sat u pšenici vidim da kod tebe je na nekim pšenicama 2,5 do 3 km/h !!

Ovo sa claas-om mi dodje isto kao i golfom. Svi pricaju kako je dobar, a kad ih pitas zasto je dobar niko ne zna tacno da kaze, a da je preskup to znam i sam.

Ne shvatam iz kog razloga se ti osećaš sad prozvan u celoj toj priči? Ja nigde nisam rekao da ti kombajni ne valjaju, samo sam konstatovao da kvalitet današnjih kombajna nije isti kao ranije. Naveo sam primer jednog Claas-a koji mi se nalazi u komšiluku i znam kakva je situacija sa tim kombajnom. To što ti navodiš da je Avero preskup, pa i Tukano je, i svi drugi Claas kombajni. Precenjeni su!
Niko ne kaže da su loši ali postoje i druge firme koje prave dobre kombajne a po pristupačnijim cenama.

Mislim da nisi u pravu sto se tice cena. Kad sam kupovao masinu raspitivao sam se kod svih firmi za razlicite modele neke srednje klase i npr. kombajni u klasi Tucana 320 (novi model u nekoj srednjoj varijanti opreme) i Avera 240 drugih firmi su priblizni njima sa cenama, da druge firme prave dobre kombajne to se slazem tipa NH, AGCO korporacija, JD. Prednost Claas-a u odnosu na konkurenciju je po meni jednostavna i jako brza adaptacija koja kod konkurencije komplikovanije resena, ostalo su detalji pa se nekom nesto vise a nesto manje svidja ...

Mislim da nisi u pravu sto se tice cena. Kad sam kupovao masinu raspitivao sam se kod svih firmi za razlicite modele neke srednje klase i npr. kombajni u klasi Tucana 320 (novi model u nekoj srednjoj varijanti opreme) i Avera 240 drugih firmi su priblizni njima sa cenama, da druge firme prave dobre kombajne to se slazem tipa NH, AGCO korporacija, JD. Prednost Claas-a u odnosu na konkurenciju je po meni jednostavna i jako brza adaptacija koja kod konkurencije komplikovanije resena, ostalo su detalji pa se nekom nesto vise a nesto manje svidja ...
Kakva adaptacija?

I na DF sa soje na kukuruz ide za nekoliko minuta. Zadruga iz Miletica ima NH kombajne. Idu isto kao mecava. Modeli su neki dzinovski. Hederi su im 7-8m. Generalno meni je ludost datio 150-200k evra za kombajn, ali ima ljudi kojima treba i koji mogu to sebi da priuste.

I na DF sa soje na kukuruz ide za nekoliko minuta. Zadruga iz Miletica ima NH kombajne. Idu isto kao mecava. Modeli su neki dzinovski. Hederi su im 7-8m. Generalno meni je ludost datio 150-200k evra za kombajn, ali ima ljudi kojima treba i koji mogu to sebi da priuste.

Npr na Laverdi nije potrebno ni tih par minuta...prekaci se adapter i gas...nemam nista protiv klasa,ali toliko se dize u nebesa,a ima toliko drugih jednostavnijih kombajna i resenja da ne zasluzuje tolike hvale.

Pa ko bi bio lud da kupi kombajn za preko 150.000e na pušing lizing i da prizna da ne valja. Makar se mučio i patio ali ni tad ne bi priznao pa kako može biti loš kad ga svi hvale. Pa i rusa svi hvale ali nije najbolji samo najjeftiniji.

Kaze jedna stara nrodna "ukusi se ralikuju rece djavo i sede u koprive".Koji je to kombajn koji je najbolji odnos cene i kvaliteta ako moze da se zna?

Npr na Laverdi nije potrebno ni tih par minuta...prekaci se adapter i gas...nemam nista protiv klasa,ali toliko se dize u nebesa,a ima toliko drugih jednostavnijih kombajna i resenja da ne zasluzuje tolike hvale.
Prekacis adapter i gas pod uslovom da ti je unutra vec ubacena kukuruzna korpa. Jel na Laverdi dovoljno to vreme i da se izvadi zitna korpa u slucaju da soju radimo sa njom ili hocemo da izvadimo kukuruznu i stavimo zitnu?

Ajoj Danger kad sam ja namestio taj davac vec su i svrake zaboravile. Kad prodavac-srtucnjak nije znao koji ide onda sam ja morao da se upustam u avanturu resavanja problema :osmeh:

Nazad
Vrh