Claas

:osmeh: Setio se mog strike kad je prodao New Holland TX 66 (kupio neki babo sinu kombajn) i zove ga taj momak za nedelju dana da pita gde se pale svetla.A striko ni pet ni šest odgovori momku "Ja da sam u tvojim godinama imao takav kombajn spavao bi u njemu pa bi naučio šta sve gde stoji i čemu služi":haha:

:haha: :haha: a sta mozes kad je to tako uvijek je bolje pitati prvo nego nesto pogresno uraditi heheeeee al zajeban je strikan. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ljudi kako vi radite u soji koji broj obrtaja bubnja, vjetra, koliko sita otvoriti ili zatvoriti koliko korpu stelujete da cujem od strucnjaka kako ko radi :osmeh: :osmeh:

BM7RfY.jpg

ljudi gdje se ustekaju ovi kablovi da mi javlja kada je otvorena ruka ne vidim nigdje nista.

na kombajnu nece raditi dugo od zastave napuni se prasine i nista od posla provereno bolje neki mikroprekidac otporan na prasinu tj hermeticki zatvoren

Врше ли неко сунцокрет и кукурузе без смањивања броја обртаја бубња (600 обртаја)? Колики је лом, прави ли много штете при таквој вршидби?
Клас Доминатор 108 сл макси

Од вршидбе жита је код нас па ове године нисмо успели да му обезбедимо адаптер за кукурузе тако да нисмо са њим косили, па не знам како би радио при тим обртајима. За следећу годину стиже нови Капело Квасар 6-редни, данас све договорено, само још да банка пребаци средства Алмексу за који дан...
Редуктор броја обртаја кошта око 5-6.000е па би било јако добро кад би га могао бар прве године избећи...

suncokret bez problema a trenutno i kuruze radim na 600 to jest na remen jer imam jos neke soje da zavrsim,a kako stvari stoje izgleda cu ovako i zavrsiti sve kuruze jer sa ovom vlagom ide bez problema na 600,cak neke hibride i nemoze ispod da uradi perfektno kao na primer pako itd....
sto da uzmes reduktor kad imas za male pare resenje.....

suncokret bez problema a trenutno i kuruze radim na 600 to jest na remen jer imam jos neke soje da zavrsim,a kako stvari stoje izgleda cu ovako i zavrsiti sve kuruze jer sa ovom vlagom ide bez problema na 600,cak neke hibride i nemoze ispod da uradi perfektno kao na primer pako itd....
sto da uzmes reduktor kad imas za male pare resenje.....

Мислиш да ставим ланац и ланчаник?

Ako zatvoris sita od povretne mase desice se nesto cudno :osmeh:
Znam da ljudi skidaju sito od povratne mase i da rade bez njega, samo sa gornjim sitom, ali da ga zatvaraju i to pogotovo u kukuruzima, to jos nisam cuo.

Ako zatvoris sita od povretne mase desice se nesto cudno :osmeh:
Znam da ljudi skidaju sito od povratne mase i da rade bez njega, samo sa gornjim sitom, ali da ga zatvaraju i to pogotovo u kukuruzima, to jos nisam cuo.

Krive nazive koristis. Ne postoji sito povratne mase nego gornje i donje. I ne zatvara se sito nego se zatvara povratna masa da svo izvrseno zrno ide direkt u bunker jer se u kukuruzu nema sto ponovno izvrsavati kao u psenici ako ne izvrsi klas do kraja...

Citao bas na ovom forumu nedavno da u uputama od claas kombajna pise da se za kukuruz skida donje sito i blindira povratna masa...

Ovdje tako rade ljudi godinama na svim mogucim vrstama kombajna i nikad problema i sve u standardu.

Moguce da se pogresno izrazavam, ali ja zaista nikad nisam cuo da se "donje sito" zatvara u kukuruzima u bilo kom kombajnu.
p.s.
Ocito je neko obrisao poruke pa sad sve ovo nema smisla.

Moguce da se pogresno izrazavam, ali ja zaista nikad nisam cuo da se "donje sito" zatvara u kukuruzima u bilo kom kombajnu.
p.s.
Ocito je neko obrisao poruke pa sad sve ovo nema smisla.
razmisli logicno,sta ce kukuruz ponovo na doradu.kad je cista njiva nema potrebe.,dolazi do loma bas zato sto isto to zrno dva puta prodje kroz bubanji korpu.meni
je minimalan broj obrtaja bubnja 650 i manje od toga ne moze,zato je vadjenje donjih sita idealno resenje. neka radi ko kako hoce,ovu opciju nismo izmislili mi,to je jednostavno tako.

Nazad
Vrh