Tomić Toma
Član
Po zakonu, maksimalna visina vozila je 4m, a tu negde je i tvoja lula. Sad mozes da kipujes i u kade od reparice sa onim ogromnim nastavcima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam avera isto. Pročitao sam celo uputstvo za upotrebu. U uputstvu ima tabela sa podešavanjima za svaku kulturu, a za korpu se spominje samo ručica u kabini i ja tako i radim. Ulaz i izlaz su naštelovani fabrički i tu ništa ne diram.
covek je lepo uradio i sve je bilo kako smo se dogovorili, majstor ima sve preporuke od mene zato sam i postavio sliku da ako nekoga interesuje da produzi lulu da vidi kako to izgleda.
kombajn po pravilu i treba da buda malo nagnut na napred. kod mene na dominatoru ima radni i polozaj za transport, a jos mogu i vece gume da se stave,ne smeta mu nista.Kako visina guma utječe na rad kombajna?
Dakle prednje gume bi stavio više za 10-15cm,dal če to bit problem za nagib sita,slamotresa i ostalih djelova u kombajnu ???
probaj da promenis ulje u hidraulici (sipaj claas d46) i imas zicani filter u posudi za ulje (operi ga benzinom). meni nece da otvori levak,samo ako u isto vreme otvaram levak i koristim rucicu od hedera.Imam problem sa hidraulikom. Dominator 96 je u pitanju. Ponekad nće da otvori cijev za istovar žita. To mi se događalo prije dvije god i samo se namjestilo tako da prošle godine nisam imao nikakvih problema a ni ove god u žitu. Sad mi se dogodi da kad uključim pogon bubnja neće da digne kukuruzni adapter. Sve su to povremeni problemi ali sa postepenim pogoršanjem. Nezgodno je kad napunim bunker i moram čekati da se on smiluje i dozvoli istovar.
Neznam šta bi to moglo biti a razmišljam i odkud krenuti sa ispitivanjem.
i kod mene su 23.1-26 a nazad 12.5-18. ako stavis napred vece, onda moras i nazad.Na mom dominatoru su sad prednje gume 23.1.26,a našao sam 620/75/R30,gume sa felgom,gume su na oko 80" ripne,za 1500e,a ja isto trebam nove gume pa se još dvoumim,dal nove gume istih dimenzija ili ove rabljene,a pasala bi mi viša guma,pogotovo u kukuruzu jer je kombajn dost niski...