Cisterne za osoku

Jedan snimak za majstore, koji traže savete za samogradnju svačega.
Ovaj put industrijska špijunaža iz proizvodnje cisterni.

Interesujem se u poslednje vreme za cisterne.Konkretno me interesuje koliku cisternu moze da vuce IMT 560,mislim koliku najvecu a da mu nije problem.Posto bi se izvlacila osoka desavalo bi se tu da bude i po losem vremenu,ali verovatno ne cesto.Ne bi zeleo da se uzme neka predimenzionisana a naravno zgodno bi bilo da bude sto veca.Konkretno 5000l,da li je prevelika za taj traktor?Unapred hvala svima na iskustvima i pomoci.

Ja sam vukao od 5000l sa imt 560. Kad je mokro u njivi imaces problema sa njom ali isto mozes imati i sa 3200l problema. Kad je suvo vreme mozes i vecu da vuces bez problema. Znaci sve zavisi od vremena...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako su balonke gume ili dupli točkovi može 5_6000l
Ako su uzani muka po mokrom
Ja sam upao sa 560 i 3200l uzani točkovi 7,50r20 vukli me sa 3 traktora i nisu mogli dok nisam istresao u mestu

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

I meni bi trebala jedna i u istoj sam nedoumici kao i Knele. Šta uzeti i koliko litara za imt 588. Mislio sam uzeti MMA Mladenovac od 6000lit. pocinkovanu, ali nema gotove na stanju (nije bilo kad sam zadnji put pregovarao), a firma-posrednik mi traži kaparu da uplatim. Pošto imam loše iskustvo sa tim kaparisanjem, pitao sam vlasnika te firme: A šta je meni garancija da ću dobiti oruđe ili nazad kaparu? U prevodu, kupujem samo ono što vidim očima.
Razmišljao sam i o većoj (jer su mi njive daleko od kuće), a i nadam se zameni traktora (od 100-tinjak ks) u nekoj budućnosti pa da ne budem ko komšija koji sa rusom, kad 82-kom, kad 105-icom, vuče Majevicu 3200lit. Kaže on meni, što veću uzmi i nikako Majevicu. Nemože da izvuče osoku sa veće dubine od 3 metra. Farba iznutra otpada.... Nikako nije zadovoljan.
ZokiB aj se ti raspiši malo o tvojim cisternama. Znam da si imao male Majevice (valjda dobro znam) pa napiši kako su te služile.

Meni je mala majevica odradila 9 godina bez problema. Osim nekih gluposti kao crevo i sat za vakum. Nikad pumpa nije dirana.
Kasnije sam nasao neku na otpadu od 5.000l ali je imala sistem muljne pumpe ali nije imala pumpu na sebi. Sve sam to preradio i stavio majevicinu pumpu i ostale dodatke i nju sam koristio 2-3 god. Malo se teze vuce sa imt 560 u njivi a na putevima ide nekako. Pricam samo za blato. U suvom je sve ok.
Te dve sam prodao i uzeo novu majevicu 6.000l nju vucem sa rusom 105ks ali vukao bi i imt-om ali nemam dvosmernu hidrauliku

Gledao sam fliegl cisternu novu ali je razlika u ceni ogromna bila i zato sam se odlucio sa majevicu.

Mnogo brze se radi sa vecom cisternom ali dosta je skupa. Kod majevice mi samo smeta sto imaju neke glupe greske. Tipa ne mozes da podignes cisternu na onu nogaru dok ne skines kardan... ili neke slicne gluposti. Ali mislim da nova moze dosta da posluzi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja majevica je 91 god i dan danas sluzi, izvukla je mnogo, nekada sam i kirijao...lep dzeparac bio
Pumpa i dan danas vuce dobro a bure je kao Trigerova metla... samo zadnje celo i vrata su orginal, ostalo je menjano

Nama je Jeep Comerce letos uradio cilindar za kamionsku cisternu zapremine 11m3. Lim 6mm, 3 segmenta medjusobno zavarena sa prstenastim ojačanjima od U profila. MMA je samo za rolovanje lima 5mm (inace sve cisterne su im te debljine) trazio stotinak evra manje nego jeep sa svim ostalim radovima.

Jel ima neko uputstvo kako se sastavlja pumpa na Creini od 5000l? Ili nekog majstora u okolini Zr.? Stoji mi od kad je kupljena, tako rstavljena, koristio samo cisternu za vodu kad se prska, pa reko da osposobimo u pumpu, posto mislim da je kompletna, ali u delovima.

Joskin Modulo 2 , 12000l

20201231-163131-copy-1612x907.jpg

20201231-163143-copy-1612x907.jpg

20201231-163203-copy-1612x907.jpg

01.jpg

02.jpg

Nazad
Vrh