Cisterne za osoku

Ako cisterna usisava i radi sa ovom, zasto bi menjao pumpu? ja imam isto cisternu sa tom muljnom svrdlo pumpom. Bure od poliestera na sasiji.
Treba videti koliko je debeo lim. Na Majevici je 6 ili 7mm. Ne secam se tacno.

Problem je sto sam je uzeo bez pumpe. A imam u rezervi jednu majevicinu pumpu. Lim je dosta zdrav. A da li neko zna mozda posto je novo bure od npr 5000l?

Neisplati se drug kupovati novo bure, to je bruka para, ja sam samo mijenjao cilindar i ostala mi danca, lim debljine 6mm, i kostalo me nesto preko 2000eura. Da kupis novo bure komplet od 5000l nije ispod 3000-3500eura. Debljina lima na starom cilindru je bio 5mm. I na toj tvojoj nije ispod 4mm, sto bez problema moze trpiti opterecenje pumpe, stim da imas podvoz pod cilindrom, sto uveliko ojacava. :ppozdrav:

Probacemo sledece nedelje. Cisternu sam platio 500e i dva oprema ce me kostati 300e plus pumpa koju sam imao vec. Tako da za te pare vredi rizikovati.

Evo i kod mene stigla, 2000l

Ovim putem jos jedno hvala kolegi pankinu koji je izasao u susret kad sam bio u frci....

Postovanje Mladene, mikser sluzi odlicno, izmijesa sve do maximuma, obijekat od 90 m2 izmjesa komplet za 10 min nekih 40 kubika, septicku od 35kubika za 10 minuta komplet pliva a napravio sam i lift tako da moze spustiti u osocaru i mijesa sve do zadnje cisterne, a u kanalima posto nemoze stvoriti kruzenje osoke (kanal 1m sirine) na svakih 4 m treba podici resetke i sve izmjesa. A u blizini smo dodji pa vidi kad se bude radilo :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

A koristio sam ga za sjeckanje krusaka za pecibu, bacva od 500l kruski samelje za 5 minuta u kasu
Evo i snimka :)
https://www.facebook.com/draganpopo/videos/vb.100001663852072/1170819076316876/?type=3

Poslednja izmena:
Pa zezam se..valjda si skapirao..ajde ko da nikad nisi natako raznjice na stalske vile pa na vatru..kakav to rostilj bude..i jos cokanji "oni"..iza klozeta..idi begaj

Da li mi neko moze objasniti , po kom principu radi vakuum pumpa , tipa majevica, po principu krilaca i smanjenju\povecavanju radne zapremine . Pocela je slabo da vuce, pa se nadam remontu, pa ako neko ima slike slicnog , molim da postavi . Hvala :)

Skoro sve pumpe rade na principu vakum pumpi sa lamelama (krilaca), postoji mogucnost da su se zaprljala pa neizlecu iz ekscentricnog valjka, ili su se potrosila. I u jednom i u drgom slucaju odvrnes sarafe sa zadnjeg dekla, lagano sarafcigerima skines deklo i izvuces lamele. Lamele preperes sa deterdjentom da budu cista ili pronadji na netu dimenziju lamela koja idu u tu pumpu ako su potrosena preko 15 posto moras ih mijenjati, promijenes ulje u pumpi, koje podmazuju lamele, vratis sve kako je bilo. i trebalo bi da vuce kao nova, to ti je kompletan remont :D

- - - - - - - - - -

Skontao jesam, a malo mi komentar nije prijao, a bilo bi lijepo da dodjes na rakicu pa da vidis kakve je bila kvalitete, polije miksanja gomljavim mikerom:haha:

Skoro sve pumpe rade na principu vakum pumpi sa lamelama (krilaca), postoji mogucnost da su se zaprljala pa neizlecu iz ekscentricnog valjka, ili su se potrosila. I u jednom i u drgom slucaju odvrnes sarafe sa zadnjeg dekla, lagano sarafcigerima skines deklo i izvuces lamele. Lamele preperes sa deterdjentom da budu cista ili pronadji na netu dimenziju lamela koja idu u tu pumpu ako su potrosena preko 15 posto moras ih mijenjati, promijenes ulje u pumpi, koje podmazuju lamele, vratis sve kako je bilo. i trebalo bi da vuce kao nova, to ti je kompletan remont :D

- - - - - - - - - -

Skontao jesam, a malo mi komentar nije prijao, a bilo bi lijepo da dodjes na rakicu pa da vidis kakve je bila kvalitete, polije miksanja gomljavim mikerom:haha:

Ok , hvala puno na odgovoru :)

17141528_1653972711570990_138274336_n.jpg

Šta tu ima da se misli kad se lepo vidi? Morao sam da ga odsečem nožem kako bih ga iščupao. Za 30 godina otkad imam cisternu, ovo mi se nije desilo.

Kolege, kupio bi novu cisternu da mi vuče Rakovica 76 bez prednje vuče. Koju bi ste vi kupili, šta su vaši predlozi.

Nazad
Vrh