Cisterne za osoku

Taj problem se resava samo ako remontujes motor a to je sledece ,,, masinski obradis stator ,ceona dekla poravnas ,, i ubacis nove aluminijumske lopatice ili kako neko kze FIBERE i posao je resen . jake temperature se javljaju kad dolazi do velikog propustanja zraka ili (vakuma) kroz kompresioni prostor mada ona ima vodilice lopatica za radialno kretanje ali axialno nema i tu je problem :osmeh: ja imam AGRAR cisterne i imaju mnogo dobre motore :ppozdrav:

Jer treba da kape ulje prilikom prasnjenja cisterne.Kada vucem kape na svaku sekundu a kada praznim ne kape .Jer to tako treba.Unapred hvala na odgovoru.Cisterna je Creina 3200l

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us[/QUOTE]

Kako ne treba?Ulje podmazuje lopatice a višak kaplje jer da nije tako skupljalo bi se unutar kućišta i prouzrokovalo bi pucanje istog.

Cisterna je nova i kad vuce kape lepo ali kad praznim ne kape a nisam znao dali treba tako posto nisam imao do sada cisternu.Hvala na odgovoru da ne brinem

---------- Poruka napisana 18-07-12 u 14:49 ---------- Prethodna poruka je 13-07-12 at 22:34 ----------

Zanima me koliko treba sipati ulje sae 90 za cisterni creina 3200litra posto nema u upustvu a nema ni merac ili pak ja nisam primetio da ima nesto poput meraca.Cisterna odlicno vuce ali me se deseva da u posudu gde se nalazi lopta pune se ulje dali neko zna zasto ili sam ja pak sipao visak ulje posto nisam znao koliko treba.Merac imam samo na mestu gde sipam sae 30 koje ide na ventil pa dalje kape.koliko i tu treba da se sipa.ja sam sipao tako da je nivo ulja do polovine meraca.unapred hvala.upustvo koje sam dodio ne pise nista sem koje ulje ide i nista vise.

Trebalo bi skorije da menjam lamele na mojoj majevici,3200l,pa me interesuje zna li neko ko je skoro otvarao,dimenzije lamela,da bih narucio.Naj verovatnije bih uzeo onaj oplemenjeni tekstolit sto je pominjao vranjanac.
Neka slika:
vzugxz.jpg

Zamolio bi nekog iskusnijeg za savet,na koji nacin isprati lamele na cisterni,dali se skida pumpa,i odvrcu samo oni inbus sarafi do bureta....

Super izgleda cisterna :)
malo of-a,jel ti supu pravio krovomont? vidim kosnike kakve oni prave,i bordo temeljnu farbu :D

Nazad
Vrh