Cisterne za osoku

Potrebna mi je pomoć. Gde bih mogao kupiti ovakvu plasticnu casicu? Da budem tačniji ovakva mi ne treba već čitava...
23jfwhh.jpg

3464845.jpg

Resio sam problem. Strugar mi uradio reducir od tvrde plastike (1000 din) na majevicinu časicu (500din). Mahina opet radi, voze se g.....:osmeh:
Inače surak mi našao original plastiku u Sloveniji 45 evra dok mi je neki tip sa "kupujem prodajem" trazio 130 e za ceo deo.::jako_besan::::jako_besan::

na petoj strani ove teme imate dva moja posta gde naci lamele i koliko kostaju.sto se majevice tice,zvao sam ih u prolece,proizvode cisterne od 2400l,3200l,5000l i 10000l....

drugar ima nemačku cisternu FTS i trebaju mu lamele tj. četkice na pumpi ali su na njoj gumene ili gumirane ....zna li neko ima li negde u srbiji da se kupe ili negde naruče...

Jel zna neko predstavnistvo za creina nove cisterne sem milurovic komerca ? svi nude majevicu,no kolko su me uputili creina je dobra jer ima veliki otvor nazad i moze lakse da se opere,dok majevica ima manja vrata,jel zna neko jos neke pojedinosti,cena njim je obema mislim oko 3000e +- za 3200l ako se ne varam.

I ja znam da je taj veliki otvor najveca prednost Creine naspram Majevice... Ostalo je uglavnom slicno
kapacitet pumpe majevica 3 600 a creina 3300l u minuti ali to je manje vise isto nije neka razlika bar nebi trebalo da je,masa creine je 890kg a majevice 840kg pneumatici predpostavljam da su isti.
e sad kvalitet pitanje kakav je i jedan i drugi,kvalitet pumpe,posto verovatno nije ista...ako neko ima neki pametan odgovor neka slobodno pise :)

Proletos sam kupio utovarivac na jednom placu za prodaju nove mehanizacije u Sapcu, i dok sam cekao video sam par cisterni cini mi se da su Creina.... Mogu da se raspitam ako hoces, jedino sto ti je Šabac malo daleko.

A to mi daleko,jer uglavnom niko nema prevoz nego moram traktorom ici po to...
iNteresuje me i da li neko zna nesto o drepr sistemu ocel biti to ponovo neki konkursi kod nas?

---------- Poruka napisana 25-11-11 u 13:00 ---------- Prethodna poruka je 24-11-11 at 14:41 ----------

Kod milurovica od neki dan cena cisterneod 3200l 3500e dok je bila 3200e dugo vremena ali sad sigurno zbog ove subvencije jer je ostala zadnja na lageru....

Pumpe su verovatno iste marke, jer svi koriste Battioni Pagani, možda je razlika u modelu.

Ne znam specifikaciju za Creinu 3200 za Srbiju, a koliko sam video Majevicu na sajmu u NS, ima lošu opremu po pitanju priključavanja cevi, brzih kačenja i sl.

Ja bi sigurno preporučio da uzmeš veću, ako može uz depr ili što bi bilo.
Imaš velikog Rusa i u ravnici si. Možeš sigurno radit s cisternom i preko 10.000 litara.

Ograničenje ti je jedino nosivost terena (i novčanik).
Novčanik je teži problem, a velika cisterna s velikim gumama manje propada nego mala s gumama od fiće.

Za pristojnost i lakoću rada traži i odvojen otvor za punjenje s brzom spojkom i hidro otvaranje ventila za prskanje.

19243751.jpg

Tu vidiš s desne strane brzo kačenje usisne cevi i napred jedan ovor za tu namenu, koji je zatvoren.
Obično imaju novije cisterne tu opciju na više mesta.
Dobije se uz cisternu jedan mehanizam, a rupe su začepljene, pa se ga može premontirat.

Poslednja izmena:
Uzeli smo tu creinu jer nam budzet ogranicen :/
a nazalost nema depr sistema,nego samo neki povracaj od drzave koji nije siguran....
Naravno sve sto si napisao je tacno apsolutno se slazem s tobom nazalost ova nema dva otvora nazad,a to bi puno znacilo,al sad sta je tu je,bitno da se ima s cim raditi,i da mozemo jamu da ispraznimo,uglavnom je kod nas cvrst stajnjak,video kad si bio ali kad se pere izmuziste (ne hemija nego ono pod nogama itd) i iz stale voda sve ide jamu ispred tog stajnjaka pa kad se napuni preliva u njivu i stvara blato,sto otezava izvlacenje sa te hrpe pa onda ovo ce sluziti kao neko resenje kratkorocno,mada ima kod nas ljudi sto drze jako punos vinja i kokosaka pa imaje tu od 3200l a bas dosta osoke imaju tako da za pocetak bice super a ako nekad bude neka povoljnost sigurno da treba gledati cisternu kao sto si postavio.
p.s.i konkurs su stavili 15 dana da traje a manje vise neke vece masine nemaju na lageru a i treba gotov racun priloziti ne moze sa predracunom pa ako prodje kupujes nego sa racunom pa ako ne prodje nikom nista kupio si i gotovo.

Ukoliko ne računaš, da poskupi cisternu za 4-5.000 €.

Koristi se uglavnom za 'teže' terene, kosine, gde ne možeš bezbedno da priđeš.

Ili za povremeno navodnjavanje.

Da rade i to solidno.Glavna proizvodnja im je fokusirana na sejalicama, ali rade i sve ostalo što im je proizvodni program.Kažu polako počinje izvoz u Rusiju i nešto u BIH i Sloveniju.

Nazad
Vrh