CIGAJA (PANONSKA OVCA)

Evo slike dva testirana ovnića, imam još jednog ali nije testiran.

www.pohrani.com
[/URL][/IMG]
 
E to meni treba, lepo, jedino mi se ne sviđa što ima rogove. Imam i ja jednog takvo jagnje, ima roščiće, mislim da ću ga zaklati. To su vaše ovce?
www.pohrani.com
[/URL][/IMG]
 
Jedna ekipa "cigaje" koja se upravo vratila sa salasa. Presle su oko 15-20 km od salasa do kuce.
Ima par komada u cistoj rasi,a ovo ostalo su sve neke kombinacije sa virtembergom i jos po nekom rasom,ko ce ga znati...Tesko je na salasu ispratiti ciji ovan na ciju ovcu ide kad ima preko 300 ovaca.

- - - - - - - - - -



- - - - - - - - - -





- - - - - - - - - -

Posto nisam znao gde slike da postavim,jer ovce nisu bas u cistoj rasi,al posto su im blizi i dalji preci cigaja,a i ima je po neka,postavio sam slike ovde.

- - - - - - - - - -

Treba malo da se doteraju sto se tice kilaze,to ce se postici hranom,one su bile 8 meseci na pasi.

- - - - - - - - - -

[FONT=Lucida Grande, Trebuchet MS, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif]Evo jos po neka slika,zajedno ovce koje su bile na salasu sa ovcama koje su bile kod kuce.
[/FONT]





 
Lep prilog, al' kad vidim šantave ovce i ovo malo kose na glavi mi se naježi.Ne mogu da razumem ljude koji gledaju kako se životinja muči, a neće da joj pomogne i još sebe naziva uzgajivačem i čeka subvencije.
 
Drugar othranio jagnje cigaje na cuclu,za Djurdjevdan rasprodao ostale jaganjce cigaju niko nece,cim cuju da je cigaja iako je hranjena u stali idu na drugo mesto,zasto to?
 
кажу да је то због другачијег укуса меса , наиме месо је погодно за кување , а да укус печења није као код других раса ( нисам никада јео месо цигаје тако да је ово оно што сам негде прочитао па нека се узме са резервом )
 
Naši stari su vekovima držali cigaju i nije im imala drugačiji okus mesa, a nama danas smrdi!? Bolje nam je meso od romanovske, il de fransa ili ko zna koje pasmine samo zato što je neko tako rekao. A što se tiče ukusa mesa cigaje nije istina da ima bilo kakav miris i ukus, osim na jagnjetinu. Ja sam imao priliku jesti meso virtemberg jagnjeta i mogu reći da meso moje ovce nema toliko jak, intenzivan pa čak i neugodan miris, na što najviše utiče hranidba, možda je neko tako imao lošu sreću s cigajom.
 
Nazad
Vrh