Pre par meseci razgovarao sam sa predstavnikom direktora jedne strane firme koja ima fabrike u Srbiji i koji je kupio 40ha kod mene u selu. Krece u organsko povrtarstvo a taj njegov predstavnik je mrtvo ladno rekao " ovi seljaci u selu, zao mi ih je ali ako nastave da seju ratarske kulture ni jedan nece opstati!" Tako to bude u zivotu - pametnih i glupih!
Problem kod nasih ljudi je da dobar deo, sem srpskog ne znaju ni jedan drugi jezik. Znaci u velikoj su meri neobavesteni. Kad se tome dodaju i druge osobine koje se odslikavaju u dosta primitivnom nacinu razmisljanja onda se dolazi do jedne glupe ili priglupe, tupe mentalne strukture. Mozda svedska poslovica to najbolje opisuje "prazna kanta najvise lupa".
Sto se biodinamicke poljoprivrede tice slicno se desilo u Erdeviku kad je prijatelj Englez posadio 8ha vinograda. Svi su mu se smejali i ismejali, razni pametnjakovici koji u svom neznanju njega proglasise da se bavi vradzbinama. To je bilo pre 4 godine. Pre nekih 3 sedmice zove me dekica iz Erdevika da me pita za "Poljoprivredni kurs" od Rudolfa Stajnera. Kaze pozajmio je knjigu pa je posle 15 procitanih strana odlucio i da je kupi. Pitah ga odakle mu knjiga i interesovanje a on rece"ma dosao je neki Englez pre nekoliko godina kod nas i podigao je vinograd. Svi smo mu se smejali jer je bio cudak, niti je prskao vinograd sa onim sto mi koristimo, niti je radio sta mi radimo. I umesto da propadne, njegov vinograd je imao i bolji rod i vino mu je bilo vrhunskog ukusa. Tako nesto nisam do tada video pa zelim i ja da prestanem da se trujem pa da imam isti takav vinograd!"