Chat u svinjarstvu

Nema panike zbog africke kuge , gore je to sto je cena prasica 300 dinara , u dobrom minusu smo , ova kuga mozda pogura malo cenu , al jedno je sigurno,to da propadamo .. Jel imao neko slucaj sa moravkama da dobiju africku kugu ? Ja sam pre 2 godine kod druga odvezao vepra polu moravac , i u medjuvremenu ne stignem da ga vratim kuci zbog obaveza ,kod njega se pojavi neki virus , i pokosi 3 krmace , nesto nazimedi i prasad svu , vepru nista nije bilo , a i jedna krmaca mu pretekne ali i ona imala nekih tegoba ..

Код масовног угинућа у исто време најчешће долази код великог стреса. Нема или веома брз ток болести. Болест може брзо да се шири али то траје и нису све свиње у једном боксу у истом стадијуму болести. Овде су све попадале у исто време. Знаш кад може то у производњи? Кад падне инсталација од вентилације или кабл са живом струјом па свиње грицкају. Неретко се и сабију па кад једну удари струја побије скоро цео бокс. Што остане живо не може на ноге и мора економско клање. Ово знам из искуства.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh