Chat u svinjarstvu

Samo sto je predviđena za automacko dopunjavanje.
Ja je punim domacom hranom od prekrupljenog kukuruza, tritikale i sojine pogace bez problema
Zato sam se i odlucio da kupim novu. Meni ce sluziti za hranjenje 4 brava koje koljemo na zimu. I nadam se da cu za mog radnog veka biti miran sa hranilicom.
Jedino moze biti problem kad su veliki preko 150 kila, neki nauce pa se cesu o nju pa iz zida ispadaju tiple posto je utiplana u zid sa dva sarafa

Malo kupanja..
ad9a8819dc0266df6adb825dfc1fc3e1.jpg
79c8753285362cdf60d7ae9166f5b4f4.jpg

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Ima ova jedna uz baru ovu nece izdrzati jos dugo jer su je prosirili i unistili zile, ali ostatak ne diraju, sada su dohvatale nize grane i lomile dok su jele plod, bas je bilo rodilo voce.
U planu je da zasadim jos jedan mali deo ispod ovog da prosirim da bude ukupno nekih 25 ari i tu ce biti 20-tak krmaca preko dana.
Vece ulaze u cekalista.
Odmah je tu voce blizu, pa je zgodno otvorim kapiju i poredjaju se u cekalista.
b74e9cd998b6ac43202bdc95a8036a4b.jpg

Ima ova jedna uz baru ovu nece izdrzati jos dugo jer su je prosirili i unistili zile, ali ostatak ne diraju, sada su dohvatale nize grane i lomile dok su jele plod, bas je bilo rodilo voce.
U planu je da zasadim jos jedan mali deo ispod ovog da prosirim da bude ukupno nekih 25 ari i tu ce biti 20-tak krmaca preko dana.
Vece ulaze u cekalista.
Odmah je tu voce blizu, pa je zgodno otvorim kapiju i poredjaju se u cekalista.
b74e9cd998b6ac43202bdc95a8036a4b.jpg

Ja imam oko 3 hektara GUSTOG vocnjaka koje rokaju , 65 stabala oraha samo , Dzanarike sam pre 5-6 godina posadio ja 200 stabala , a plus je bilo pre toga 100 stabala , dudova , krusaka nzm koje nema Zimnjaca,Oskorusa,Takusa,divlja kruska, i sve to one rokaju ,samo ove godine nije rodilo voce kod nas 5% , 15. maja bio mraz .. Razmisljao sam da dignem hektar lesnika , msm ono manja ulaganja , i samo za njih da ostavim ..

Kod nas jos 3-4 sela africka kuga , kazu da ce pobiti sve u krugu od 3km najverovatnije .. A nmg. da verujem sverceri jos uvek dovoze prasice sa strane , tj. jedan je i doneo tako africku kugu , i niko da odgovara ,nikoga da zaustave , oni mogu i bez markica da dovoze i bez registrovanog gazdinstva , a mene ovde odmah mrkaju ako imam jedno od 200 svinja ne obelezeno ..

Da li tko daje kukuruz mljeveni ali je friski..vlazan samljeven?Tovljenici su u pitanju da li ce im sta biti od tog vlaznog srota?Mijesao bi ga sa jecmom i koncetratom.

Jel koristio neko sitnu piljevinu kao prostirku svinjama? Kako se to posle ponaša kad ode u septičku i kanale?

Pre nekoliko dana sam otvorio temu vezanu za uzgoj većih svinja za svoje potrebe, za jesen, misleći da tu bude ta kategorija na jednom mestu. Pa da probam ovde.
Kakvo je stanje kod vas kolike su vam svinje sada koje ćete klati u novembru-decembru ?
Moja tri komada su sad po svim procenama oko150 kg.
Što se tiče hrane jedu tritikal, pšenicu, kukuruz, sojinu sačmu i premiks patentov, mada razmisljam i o gebiju

Pre nekoliko dana sam otvorio temu vezanu za uzgoj većih svinja za svoje potrebe, za jesen, misleći da tu bude ta kategorija na jednom mestu. Pa da probam ovde.
Kakvo je stanje kod vas kolike su vam svinje sada koje ćete klati u novembru-decembru ?
Moja tri komada su sad po svim procenama oko150 kg.
Što se tiče hrane jedu tritikal, pšenicu, kukuruz, sojinu sačmu i premiks patentov, mada razmisljam i o gebiju
Zasto hoces Patent da zamenis Gebijem?? Takodje hranim tako velike za zimu. Racunam da ce do tada imati daleko preko 200kg. Hrana- jecam, psenica, kukuruz, patentova dopuna Food i dosta deteline, trave, paradajza, krastavaca, tikvica i ostalo sto naleti, a mogu da jedu.

Ja u oktobru kad budu oko 130 kila prekidam hranu sa premiksima vec samo 55% kukuruza, 20% griza sojinog i 25% tritikale, bez premiksa samo 0.5% soli stocne. Budu u decembru od 160 pa na vise i ne zelim da mi budu tezi.

Zasto hoces Patent da zamenis Gebijem?? Takodje hranim tako velike za zimu. Racunam da ce do tada imati daleko preko 200kg. Hrana- jecam, psenica, kukuruz, patentova dopuna Food i dosta deteline, trave, paradajza, krastavaca, tikvica i ostalo sto naleti, a mogu da jedu.
Gldao sam one njihove preporučene recepture na ambalaži premiksa i kod gebija imaju varijantu sa psenicom, ječmom, sojom bez kukuruza a na patentovom nema varijante bez kukuruza. A nažalost kukuruza sve manje i sad ga bas malo ubacujem kad meljem, pa sam mislio da je mozda u gebijevom onom TOV PLUS mozda ima enzima za bolje korišćenje pšenice i ječma.
Hteo sam da čujem i vaše mišljenje...
Naravno travu i sve iz bašte redovno dobijaju ponekad i bajatog hleba nakvasenog

Ja u oktobru kad budu oko 130 kila prekidam hranu sa premiksima vec samo 55% kukuruza, 20% griza sojinog i 25% tritikale, bez premiksa samo 0.5% soli stocne. Budu u decembru od 160 pa na vise i ne zelim da mi budu tezi.
I ja pred kraj izbacim premiks. Ja sam ove godine smanjio soju na 10-15% s.sačme a na gebijevom TOV PLUS premiksu sam video predlog recepture sa oko 45 kg ječma, oko 45 kg pšenice i samo 6 kg s. sačme, oko 3 kg mekinja i premiks(recept za svinje preko 70 kg). Recept bez kukuruza, ja ga ove godine kupujem pa mi odgovara da ga smanjim

Imam ja jednog drugara
Gldao sam one njihove preporučene recepture na ambalaži premiksa i kod gebija imaju varijantu sa psenicom, ječmom, sojom bez kukuruza a na patentovom nema varijante bez kukuruza. A nažalost kukuruza sve manje i sad ga bas malo ubacujem kad meljem, pa sam mislio da je mozda u gebijevom onom TOV PLUS mozda ima enzima za bolje korišćenje pšenice i ječma.
Hteo sam da čujem i vaše mišljenje...
Naravno travu i sve iz bašte redovno dobijaju ponekad i bajatog hleba nakvasenog
Kako to da nema kukuruza kod vas :D Ja muku mucim sa starim rodom upadaju mi prasici u cardak :D :D

Nazad
Vrh