Chat u svinjarstvu

Nema panike zbog africke kuge , gore je to sto je cena prasica 300 dinara , u dobrom minusu smo , ova kuga mozda pogura malo cenu , al jedno je sigurno,to da propadamo .. Jel imao neko slucaj sa moravkama da dobiju africku kugu ? Ja sam pre 2 godine kod druga odvezao vepra polu moravac , i u medjuvremenu ne stignem da ga vratim kuci zbog obaveza ,kod njega se pojavi neki virus , i pokosi 3 krmace , nesto nazimedi i prasad svu , vepru nista nije bilo , a i jedna krmaca mu pretekne ali i ona imala nekih tegoba ..

Код масовног угинућа у исто време најчешће долази код великог стреса. Нема или веома брз ток болести. Болест може брзо да се шири али то траје и нису све свиње у једном боксу у истом стадијуму болести. Овде су све попадале у исто време. Знаш кад може то у производњи? Кад падне инсталација од вентилације или кабл са живом струјом па свиње грицкају. Неретко се и сабију па кад једну удари струја побије скоро цео бокс. Што остане живо не може на ноге и мора економско клање. Ово знам из искуства.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Имам лепог нерастића, узео га кад је прасе био за приплод...
Сад треба да пари,ал он ништа, гледа ко теле у шарена врата 😃
Легне и лежи код крмаче...
Шта радити, нисам имао овакав случај до сада...

Ja sam imao, muke mucio sa njim, bio durok u cistoj rasi.
Bio mnogoo lenj, nasloni njusku na krmacu i krene nogama da se penje kao uza stepenice
Mucio se godinu dana sa njim i otisao pod noz
Po meni tu nema pomoci

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Имам лепог нерастића, узео га кад је прасе био за приплод...
Сад треба да пари,ал он ништа, гледа ко теле у шарена врата
Легне и лежи код крмаче...
Шта радити, нисам имао овакав случај до сада...

Koliko je mator? Da nije landras mozda?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima da se da nesto sad da me ubijes ne mogu se setiti kako se zove. Ali to se daje kad imas neku krmacu da sigurno trazi brava. I onda das to i za nekih pola sata ili sat ce poceti da se ponasa cudno i onda ga pustis kod krmace…mora da uspe :).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh