Chat u svinjarstvu

Самоходне косачице.
fa8959ccf3ef1f0d3d6000666911f256.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Al nista sladje od njihovog mesa :D nije bitno da li su moravke , duroci , pijetreni , landras , samo ako jedu travu i krecu se ..
Kad ima elektricnog pastira jel on struju pusta kroz svu zicanu ogradu ili samo ta njegova jedna zica po duzini ima napon i pecka svinje? strah me je da bi izrovarili se napolje ispod ograde

Nisam gledao klip ali neverujem da pusta kroz celu ogradu vec verovatno kroz jednu zicu na 30-tak cm od zemlje, tako ja radim.
Bude na pocetku da kada se zaigraju prodju kroz zicu ali kada ih par puta udari struja posle ne prilaze blizu

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Kad ima elektricnog pastira jel on struju pusta kroz svu zicanu ogradu ili samo ta njegova jedna zica po duzini ima napon i pecka svinje? strah me je da bi izrovarili se napolje ispod ograde
Samo jedna zica , ali sada imas zice da uzmes i kao mreze ( pletene kao golovi ) tako da imaju vecu povrsinu , stavljao sam nekada i 4 zice ,stavlja o i na 20 cm od zemlje ,ali najbolje se pokazalo sa 2 , ali odrzavati da ne nabace zemlje na nju i trava ne dohvata .. Uglavnom dok ima zelene mase ,hrane ,vode nikada nece izaci kroz struju :D

Da li je tko davao tovljenicima pšenicu i kukuruz ali 60 pš.40kk posto.S tim da je pšenica nova .Da li bude kakvi posljedica ?

Uvodi je polako 10 posto pa 20 posto itd dok se sviknu, nagli prelaz na ovim vrucimama moze dovesti do uginuca,sano ima premiks susan mast top vm za tov sa psenicom

Moze li neko da mi objasni kako ide procedura sa maticenim krmacama?
U planu je da kupim 2-3 nazimice i da ih osemenim pa da od njih dalje ostavljam nazimice

Kako ide dalje od njihovog prasenja, koji je postupak dalje sa tim prasicima?

I moraju li prasici kod umaticenih krmaca da se obelezavaju i prodaju u klanicu ili mogu i nakupcima?

Svakako sam imao u planu da sutra odem do oblizne sluzbe za maticenje ali bih i da cujem ovako licna iskustva.

Moze li neko da mi objasni kako ide procedura sa maticenim krmacama?
U planu je da kupim 2-3 nazimice i da ih osemenim pa da od njih dalje ostavljam nazimice

Kako ide dalje od njihovog prasenja, koji je postupak dalje sa tim prasicima?

I moraju li prasici kod umaticenih krmaca da se obelezavaju i prodaju u klanicu ili mogu i nakupcima?

Svakako sam imao u planu da sutra odem do oblizne sluzbe za maticenje ali bih i da cujem ovako licna iskustva.

Moras da kupis nazimice u cistoj rasi. Pa da pustis nerasta umaticenog ili da kupis seme od nekih koji su reg za prodaju semena. I to sve prijavis u mat sluzbi. Posle toga kad se oprase prijavljujes koliko je oprasila krmaca muskih i zenskih. Te zenske mozes da tetoviras i to zoves iz mat sluzbe da ti rade. Kad napune 5,5-6 meseci prijavljujes saliranje. Ako na saliranju imaju indeks veci od 96 prosle su i mozes da ih ostavis za sebe ili prodas i ostvaris povracaj i subvenciju. Prasice mozes da prodas gde hoces dok su tetovirani ali glupo je to raditi. Bolje sacekati da budu nazimice pa da ih saliras.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moras da kupis nazimice u cistoj rasi. Pa da pustis nerasta umaticenog ili da kupis seme od nekih koji su reg za prodaju semena. I to sve prijavis u mat sluzbi. Posle toga kad se oprase prijavljujes koliko je oprasila krmaca muskih i zenskih. Te zenske mozes da tetoviras i to zoves iz mat sluzbe da ti rade. Kad napune 5,5-6 meseci prijavljujes saliranje. Ako na saliranju imaju indeks veci od 96 prosle su i mozes da ih ostavis za sebe ili prodas i ostvaris povracaj i subvenciju. Prasice mozes da prodas gde hoces dok su tetovirani ali glupo je to raditi. Bolje sacekati da budu nazimice pa da ih saliras.

Da da to mi je manje vise sve jasno ali kada dodjem do broja krmaca koji sam hteo znaci necu vise da ostavljam za priplod moram li da obelezavam i dalje prasice?
Ili samo prijavim u maticnu sluzbu koliko je oprasila i to je to?

Posto sada ne obelezavam prasice, dajem jednom pecenjaru bez papira, jel bi mogao tako i prasice od umaticenih krmaca?

Da da to mi je manje vise sve jasno ali kada dodjem do broja krmaca koji sam hteo znaci necu vise da ostavljam za priplod moram li da obelezavam i dalje prasice?
Ili samo prijavim u maticnu sluzbu koliko je oprasila i to je to?

Prijavis koliko je oprasila i prasad ne moras da tetoviras i ostavljas za priplod. Bitno je samo da vodis evidenciju kad je semenis i kad se prasi. Prasad i tovljenike prodajes normalno kao da nisu umaticene.

Ja ako ne budem tovio svinje mogu da batalim poljoprivredu jer me svinje izvlače... Da nije svinja davno bi pukao

Aki je upravu, to me zanima najvise, ovo ostalo nije problem.
Jel ako moram da ih obelezavam onda moram da vadim bilete i prodajem samo u registrovanu klanicu..

Aki je upravu, to me zanima najvise, ovo ostalo nije problem.
Jel ako moram da ih obelezavam onda moram da vadim bilete i prodajem samo u registrovanu klanicu..

Ne moras da ih obelezavas (stavljas vet markicu). Mozes a ni to ne moras samo da ih tetoviras pa kasnije obelezis i povezes brojeve ako ti odgovaraju te zenske.
Tebi je vazno dok su prasici pod krmacom da tetoviras ako planiras da ih ostavis.

Nazad
Vrh